Hansi Flick: "He de cuidar els jugadors"

Hansi Flick va assumir la responsabilitat de la derrota i, per descomptat, del risc dels molts canvis. Els considera necessaris davant la quantitat de partits encadenats.

Hansi Flick: "He de cuidar els jugadors"
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Els nens d’Hansi Flick, i els no tan nens, van saltar a Pamplona com si juguessin amb botes de fusta. La precisió semblava impossible. La pilota se li escorria a Ferran Torres, a Gerard Martín o a Eric Garcia, per esmentar els més evidents en el toc descontrolat. En el descans va semblar que es van posar el calçat bo, de pell o poliuretà, amb els seus tacs lleugers. El joc combinatori va fluir i el Barça va retallar diferències. Però curiosament, quan van entrar els bons, llegeixi’s Lamine Yamal i Raphinha, l’equip es va enfonsar com a pedra en un estany.

La ratxa de victòries de Flick es va acabar al mateix lloc que va acabar la de Tata Martino fa uns 10 anys. Llavors es va empatar a zero. Ahir va caure amb un marcador més cridaner. Va faltar la precisió i la cohesió oferta durant el que es porta de temporada. No l’esperit de combat.

Ens havíem acostumat als trucs de Flick i que sempre, com si es tractés d’un mag, al retirar el llençol, revelés un èxit inopinat. Jugués qui jugués, era igual l’edat i l’experiència dels compareixents. A El Sadar va posar a rodar en l’aire més boles que mai i l’entrenador alemany semblava haver convençut a la massa barcelonista que cap cauria. És la credibilitat adquirida.

Hi va haver accident. Aquesta vegada, sí. Va sortir fumarada negra. Flick va admetre que l’alineació era una caminada sobre un filferro, però al seu entendre no hi havia una via alternativa. "Sé que és un risc fer tants canvis. Però hi ha molts minuts i dimarts hi ha un partit molt important", va dir després del partit el tècnic alemany, a qui, pel que anem coneixent, li agrada posar els llums llargs. No va amagar que pensava en l’estrena de Champions davant el Young Boys a Montjuïc i la necessitat de començar guanyant. Allà s’esperen als més titulars.

Flick es va posar al davant d’aquells a qui els agradi assenyalar responsables de la derrota. "He de cuidar dels jugadors, és la meva responsabilitat. Si voleu culpar algú, culpeu-me a mi", va dir l’alemany. La gestió de minuts s’està apreciant com una de les seves grans preocupacions en aquesta fase de temporada. Fins a les substitucions durant el partit semblen més pensades en l’equilibri del minutatge que en les necessitats del partit.

Pel bon camí

"Després de l’aturada de seleccions d’octubre tornaran jugadors de les seves lesions, tindrem més per elegir. Els molts canvis no són excusa, però no teníem cap altra opció", va insistir. Va lamentar, en particular, l’escassetat de futbolistes al centre del camp. Això sí, malgrat la serietat de la seva compareixença, va remarcar que "anem pel bon camí".

Notícies relacionades

Flick no va voler perdre ni un minut en comentar les decisions arbitrals, com sí que va fer Pedri. El centrecampista es va queixar del segon gol de l’Osasuna, precedit d’una falta a Pau Víctor, colpejat a la tíbia i trepitjat a la bota. "És falta claríssima perquè és evident que el trepitja. En el camp del Rayo ens treuen un gol per una trepitjada de Kounde", es va queixar el canari. Com a capità, la va protestar al camp davant l’àrbitre. També un suposat penal sobre Lamine Yamal. "Era claríssim".

Flick va desdenyar les queixes. "Ja és part del passat i no hi penso". Ara el futur immediat és la Champions, com va reiterar en les seves declaracions.