La nit de les rotacions

A Flick se li en va anar la mà amb els canvis en l’alineació. Va introduir més novetats que mai i l’equip es va trencar, i va patir la primera derrota de Lliga. Encara no havia encaixat dos gols, els va rebre en mitja hora, i va ser incapaç d’aixecar aquesta llosa ni quan van entrar Lamine Yamal ni Raphinha.

La nit de les rotacions
4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hansi Flick va revolucionar l’alineació del Barça amb cinc novetats. La naturalesa dels relleus va indicar que donava més importància al duel de dimarts contra el Young Boys. El liderat de la Lliga estava fora de perill; a la nova Champions, el seu equip és el 22è de la classificació.

Flick va deixar a la banqueta tres dels quatre jugadors amb més minuts: Raphinha, Lamine Yamal i Iñigo. Només va mantenir Jules Koundé i va rejovenir l’onze inicial a una mitjana de 21 anys que es disparaven amb els 36 de Robert Lewandowski. Sergi Domínguez i Gerard Martín, titulars a Vila-real, van complir tan bé que van repetir, i Flick va donar torn a Pau Víctor, la revelació de la temporada, i Ferran Torres. Pedri va substituir a la fosa Casadó. A Flick se li en va anar la mà. L’equip es va trencar. No va ser contundent enrere, no va tenir joc al centre i no va arribar a dalt. La catàstrofe va desembocar en la primera derrota de Lliga.

Del Tajonar a El Sadar.

Els nens del Tajonar, aquí, no són els del planter de l’Osasuna. Són els del Barça. Els que van jugar en la passada campanya a la ciutat esportiva rojilla i ahir a la nit ho van fer a El Sadar. Un salt de tres categories, de Primera RFEF a Primera, en sis mesos. El que han fet Sergi Domínguez, Gerard Martín i Pau Víctor, titulars ahir a la nit. Astralaga, Fort i Casadó era a la banqueta, i Marc Guiu juga ni més ni menys que a la Premier (Chelsea). Pau Cubarsí ja era al primer equip. Entre Cubarsí i Sergi tenien tres anys menys (17 i 19) que Ante Budimir (33). El veterà va saber desestabilitzar els nens. Se situava a la seva esquena, sempre en fora de joc obligant-los a estar pendents d’ell. Va sorprendre Cubarsí en una irrupció des de darrere per cabotejar l’1-0 i va vèncer Sergi en l’acció del penal.

Bryan Zaragoza juga el segon partit de la seva vida.

El primer el va disputar contra el Barça. La temporada passada, quan militava al Granada. Va marcar un gol als 18 segons i un altre als 29 minuts. Aquesta exhibició d’efectivitat va sorprendre tant el Bayern de Múnic que el va fitxar en el mercat d’hivern. A la Bundesliga no va donar la talla. Només va disputar set partits, cap de complet, un de titular, zero gols en l’historial. L’Osasuna va demanar al Bayern la cessió, que la va acceptar encantat a canvi de 250.000 euros. Zaragoza (23 anys) no havia marcat. Només havia donat una assistència. Contra el Barça, per descomptat, va recuperar tota la inspiració. Va donar el centre a Budimir en l’1-0 i va fer seure Iñaki Peña amb una meravellosa esquivada en l’escapada del 2-0.

El cinquè capità i el tercer equipament.

Pedri es va estrenar amb el braçalet amb el Barça estrenant el tercer uniforme, totalment verd. És el cinquè capità de la plantilla. Absents Ter Stegen, Araujo, De Jong i Raphinha –aquest és l’escalafó–, va ser qui va encapçalar el grup i, per tant, el designat per parlar amb l’àrbitre Cuadra Fernández. No el va convèncer quan li va demanar explicacions pel gol concedit a Zaragoza, nascut per un robatori amb trepitjada a Pau Víctor. La mateixa acció, una trepitjada, que va servir per anul·lar un gol a Lewandowski a Vallecas. El VAR de Madrid (Figueroa Vázquez) va cridar el cap de la gespa; el de Pamplona (Pizarro Gómez) va callar. Aquesta interpretació no va passar factura perquè el Barça va guanyar (1-2). La d’ahir va col·laborar en la primera derrota.

La davantera desapareix.

Sense Lamine Yamal ni Raphinha, Lewandowksi es va quedar sol. Tot i que teòricament l’acompanyaven Ferran i Víctor. Les rematades del Barça en el primer temps les van firmar Eric Garcia (m. 44) i Koundé (m. 45 +2). Incombustible, el lateral que mai es cansa va facilitar que Lewandowski netegés el seu bon nom amb l’única rematada de la nit (m. 52), preludi del gol de Víctor. Vacil·lava el meta Herrera amb la gran parada al tir ras del polonès quan va cometre un triple error del gol blaugrana. Es va confondre a l’entregar la pilota amb la mà a Areso, va retrocedir sense mirar i va ensopegar a l’intentar posar les mans al mal tir de Víctor.

Notícies relacionades

Els canvis trenquen el ritme.

Sis minuts van disfrutar Víctor i els culers amb la hipotètica remuntada, com sí que va poder completar-se a València i a Vallecas. El Barça ja dominava el joc i s’havia instal·lat a la meitat del camp local. Flick va introduir Lamine Yamal i Raphinha i l’equip, paradoxalment, es va desorientar. No hi ha una explicació.Però així va ser. Els nous van trencar el ritme. Després van entrar Casadó i Balde, i el lateral va ser vençut en les dues primeres carreres que li van plantejar. La del penal del 3-1 va allunyar la possibilitat de l’empat, impossible amb el 4-1. Ni el golàs de Lamine Yamal ni un penal reclamat per l’extrem ni un cop de cap al pal de Ferran en els 7 minuts afegits van evitar el desenllaç. El rècord de Tata Martino de les vuit victòries sobreviu.

Temes:

Raphinha Gerard