L’Atlètic i el Madrid empaten el derbi dels encenedors

El duel madrileny va ser aturat durant 15 minuts per l’àrbitre al veure el llançament d’objectes a Courtois després del gol de Militao. Quan es va reprendre, Correa va aconseguir la igualada.

L’Atlètic i el Madrid empaten el derbi dels encenedors
3
Es llegeix en minuts
FERMIN DE LA CALLE

El focus estava posat en Vinicius i els descerebrats la van prendre amb Courtois. El derbi es va arribar a suspendre durant un quart d’hora per la pluja d’objectes que va patir el belga quan defensava la porteria rere la qual hi havia els ultres del fons sud blanc-i-vermell.

El partit, travat i sense brillantor, el va obrir un gol de Militao i el va empatar, enmig del caos tàctic en què es va veure sumit l’Atlètic de Simeone, la fe de Correa. Un empat en un duel en què els vàndals van tornar a ser els protagonistes d’un altre partit de futbol que a estones va deixar de ser-ho.

Hi havia flaire de dia gran al Metropolitano. El Madison Square Garden atlètic, l’únic ring en què el Reial Madrid va llepar la lona la temporada passada (dues vegades), es vestia de gala per presentar la renovada versió del cholismo. Els locals van sortir a escalfar-se amb els acords de Money for nothing, de Dire Straits, una declaració d’intencions que no té gaire a veure amb la milionada gastada aquest estiu pels matalassers, que en l’onze lluien quatre dels seus fitxatges rutilants.

Obsessionat per la càbala, el Cholo Simeone, que recentment s’havia canviat el vestit per un de blau marí, va tornar al negre amb què l’any passat va guanyar el Madrid. Ancelotti, fidel als seus principis, o potser escamnat pel que va passar l’any passat, va apostar per Modric, un quart centrecampista, per no descosir-se al mig. I sense saber-ho per generar superioritat al mig, també.

Perquè Simeone va desfer l’habitual 5-3-2 per apostar per un 4-3-3. Els blancs van detectar ràpidament que Julián Álvarez ajudava la medul·lar tapant la sortida de Modric, però si el croat se n’anava amunt no el seguia, cosa que va generar un problema que va treure de polleguera el Cholo en els primers 20 minuts. Oblak va haver de treballar en un parell d’ocasions mentre que Courtois només va haver de corregir un desajust de Rudiger amb Álvarez. Vinícius i Bellingham passaven inadvertits, com Griezmann i Sorloth.

Retirada del camp

Ja a la segona part, després d’una primera força avorrida, va arribar una jugada sense aparent perill al minut 63. Una falta frontal que van descarregar cap a Vinícius, que va fer una centrada passada que la defensa atlètica no va aclarir i Militao, sol al segon pal, va aprofitar per superar Oblak. Nou partit, nova exigència per als de Simeone. El gol va caldejar els ànims locals i l’afició blanc-i-vermella la va prendre amb Courtois, a qui van començar a tirar insistentment objectes.

Tants que va provocar la retirada dels jugadors del camp i la suspensió temporal del partit durant 10 minuts. 70.000 espectadors pagaven una vegada més per culpa d’un grup de descerebrats que continuen ocupant el fons sud de l’estadi amb la connivència d’un club que ni els assenyala ni els expulsa de l’estadi. Quinze minuts d’interrupció que van donar calma a l’ambient.

Vinícius, substituït

Notícies relacionades

Del vestidor en va sortir un altre partit. Un de millor per al conjunt matalasser, almenys pel que fa al marcador, després d’un peculiar ball de canvis per part de Simeone. Correa va empatar amb un gol que el VAR va haver de validar després d’un suposat fora de joc i Vinícius va tornar a mostrar el seu costat més insuportable, encarant-se amb tots els jugadors rivals i confirmant així que és maleducat i un irrespectuós. Tant que Carletto el va acabar substituint.

El derbi passarà a la història perquè un grup d’impresentables del Metropolitano va regalar una pluja d’objectes al porter visitant. No hi passarà, però, pel futbol, que tampoc va ser excels, que es va jugar. Una llàstima.