El nou Barça atropella el Granada (91-65) en l’estrena de lliga al Palau

Parra, Núñez i Metu se succeeixen per proveir de punts l’equip. El Madrid perd a la Corunya.

Núñez, Punter, Anderson, Metu y Fall, los cinco fichajes del Barça de baloncesto para esta temporada.

Núñez, Punter, Anderson, Metu y Fall, los cinco fichajes del Barça de baloncesto para esta temporada. / FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova era i rival fluix. El panorama d’una estrena espectacular al Palau es va complir. Un diumenge que es va tancar amb el Reial Madrid, vigent campió, perdent a casa de l’acabat d’ascendir Leyma Corunya després d’un increïble 3 +1 de Barrueta (86-85), el Barça, al matí, es va agradar. I va dominar el Covirán Granada, incapacitat per respondre a la intensitat anotadora i física dels blaugrana. El duel va quedar resolt en el descans (43-21) i la diferència va augmentar (91-65) per la urgència final del Barça, que s’havia deixat anar en el tercer quart després de malgastar la meitat de l’avantatge. La rotació de Joan Peñarroya va permetre a l’equip mantenir el ritme de joc i remuntar les davallades ofensives. Sempre hi havia un canell a punt. Primer Parra, després Núñez, després Metu...

Els cinc fitxatges es van esforçar per lluir-s’hi, però no tots ho van aconseguir. Malgrat que tots havien puntuat abans del descans. L’últim va ser Fall, de qui es va desaprofitar la bestial envergadura en comparació amb Willey. El blaugrana li treia un pam només d’estatura, molt més amb els seus llargs braços. Segons abans de Fall, s’havia estrenat Kevin Punter, molt desencertat fins aleshores, i sempre aclaparat pel seu parell de torn. Emparats en l’anonimat, Metu anava sumant cistelles, Anderson netejava en les dues zones i Juan Núñez quallava un partit molt complet. Base amb Abrines, escorta amb Satoransky i Laprovittola, i pivot abnegat: va ser el màxim rebotejador del partit.

L’avantatge del descans era irremuntable per al Covirán per l’enorme diferència de punts. Sergi García es va desfermar en el tercer quart, però l’equip només es va poder col·locar a 11 (56-45). No va anar més enllà ni va exigir la màxima versió del Barça. Abrines no va entrar fins a la segona meitat i Willy Hernangómez no va jugar ni un segon. Sarr i Brizuela estaven de baixa mèdica, però ell no es va moure de la banqueta. Peñarroya va afirmar que tenia molèsties.

Notícies relacionades

FC Barcelona: Satoransky (0), Punter (6), Parra (16), Parker (8), Fall (6) –cinc inicial–; Vesely (8), Núñez (8), Metu (17), Laprovittola (5), Anderson (8), Abrines (9).

Covirán Granada: Tomàs (0), Bamforth (16), Sergi García (22), Noua (12), Willey (4) –cinc inicial–; Guerrero (0), Ubal (2), Vicedo (0), Rousselle (2), Clavell (5), Aurrecoechea (2).