Apunt

Entre analistes i bocamolls

Los jugadores del Barça se lamentan del 1-0 encajado por Osasuna tras el cabezazo de Budimir en El Sadar.

Los jugadores del Barça se lamentan del 1-0 encajado por Osasuna tras el cabezazo de Budimir en El Sadar. / Afp / César Manso

1
Es llegeix en minuts
Lluís Carrasco
Lluís Carrasco

Publicista

ver +

¡Quina poca paciència que tenim! Després d’una primera ensopegada a la lliga, no són pocs els que, després de llançar les campanes al vol per haver encadenat unes quantes victòries, ara s’apunten al dramatisme i ja demanen cremar les naus. ¡Calma, senyors! ¿No van veure diumenge, entre encenedor i encenedor volant sobre Madrid, la trista oferta futbolística que ofereixen els estendards de la capital? Somriguin, home, que som líders i juguem molt més bonic que ells...

Dissabte també jo vaig tenir dubtes i em van martiritzar a preguntes i més preguntes que no sabia respondre. ¿No són massa canvis de cop? ¿No seria més convenient rotar els titulars per fases? ¿Cal eliminar del camp les dues peces més mòbils en atac alhora? ¿Sent Lewandowski el més veterà, per què no va descansar i quan més se’l necessitava, llavors el va substituir? I te’n vas al llit amb el cap com un timbal, sense gaires respostes i amb ganes de descobrir les explicacions convençut que Flick les devia tenir.

Examen computaritzat

Avui els futbolistes estan acompanyats, vigilats i monitoritzats, i davant un inici de temporada funest pel que fa a lesions i esgotador quant a càrregues de treball, l’equip de metges, fisios, cuidadors i analistes viu informant el tècnic de cada cas de la plantilla a partir de l’examen computaritzat que mesura intensitats, velocitats mitjanes, esprints efectuats, distàncies recorregudes, impactes soferts, caigudes i fins i tot algoritmes de potencials lesions.

Notícies relacionades

Amb aquestes dades, Flick va haver de triar i prendre decisions amb vista a dos partits crucials. ¿Prioritzar la distància de lliga o puntuar urgentment en la Champions? Ja vam veure que va optar pel segon (i hi coincideixo plenament) sacrificant de sortida algun dels titulars amb les dades més delicades. És obvi que ni va sortir com esperava, ni podia saber que dos dels quatre gols osasunistes es concedirien burlant-se del reglament.

Sigui com sigui, ben sacrificat va estar i aquest dimarts no s’hi valen excuses: ¡A guanyar.

Temes:

Champions