ELS COMPTES DE LA PRÒXIMA ASSEMBLEA

El Barça admet un forat de 91 milions en pèrdues

L’entitat assegura que ha obtingut 12 milions en el resultat ordinari i que ha de consignar l’impagament de Barça Studios. Es posposa el retorn a l’Spotify Camp Nou al 2025. 

El Barça admet un forat de 91 milions en pèrdues
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dissabte vinent 19 d’octubre se celebrarà, molt possiblement, l’Assemblea de Compromissaris del Barça i encara no se sap si serà presencial o telemàtica com les anteriors. El Barça no ha anunciat data ni format, malgrat que la junta directiva s’ha reunit dues vegades en una setmana. Ni tampoc ha avançat el pressupost de l’exercici 2024-25 a vint dies de la imminent reunió amb els socis. Però sí que ha avançat els números del tancament de l’exercici 2023-24 que permeten una doble interpretació: hi ha beneficis i hi ha pèrdues. Es declaren beneficis ordinaris positius de 12 milions, i s’admeten, alhora, unes pèrdues en el resultat net de 91 milions d’euros.

L’explicació rau que el Barça ha patit uns impagaments de la companyia Bridgeburt Invest SL, que al seu torn no ha cobrat d’altres socis inversors, i a la qual s’havien transferit els drets de Barça Studios. El club es veu obligat a registrar "per principi de prudència" aquest impagament extraordinari de 141 milions abans d’impostos.

"Hi ha motius suficients que justifiquen el valor actual de la companyia i continua confiant en la seva viabilitat i capacitats futures, amb un pla de negoci establert que permetrà generar ingressos recurrents en un futur pròxim", proclama l’entitat. És a dir, que esperen cobrar, però com que encara no ha pogut compensar aquest ingrés previst, l’ha de catalogar com a pèrdua.

¿El Barça-València?

Un dels motius que s’esgrimeixen per no precisar el següent pressupost és que es desconeix quan el primer equip podrà tornar al Camp Nou. No hi ha una data concreta. Serà ja el 2025. Ni el novembre, coincidint amb el 125 aniversari de la fundació, ni el desembre d’aquest any, sinó "en la segona volta" de la Lliga. I la segona volta, a efectes de calendari de l’equip de Hansi Flick començarà el cap de setmana del 25 i 26 de gener amb el Barça-València. Hi haurà tres partits seguits, perquè el 29 de gener es tanca la lligueta de la Champions amb el Barça-Atalanta i el següent partit és el Barça-Alabès.

L’aforament de l’Spotify Camp Nou, ja se sabia, serà reduït: es preveu que puguin assistir al voltant de 60.000 persones a les dues graderies que s’estan reconstruint. No obstant, els ingressos per tots els conceptes seran superiors als que s’obtenen a Montjuïc.

Més rècords

Notícies relacionades

El pressupost de la campanya 23-24 era de 859 milions i una previsió de 8 milions de superàvit. Menys dels 12 anunciats. Amb tot, la directiva destaca la consecució d’un "rècord històric" dels ingressos de patrocini amb més de 210, un altre rècord en facturació de marxandatge de 110 milions i un més en traspassos de jugadors des de l’1 de juliol de 2023, incloent-hi els d’Ousmane Dembélé i Franck Kessié. Els beneficis més grans i la contenció de la despesa (la massa salarial s’ha rebaixat de 670 milions a 500) han compensat la reducció d’ingressos derivada del trasllat a Montjuïc.

El pròxim pressupost, segons avança el club, estima un superàvit de tot just cinc milions sobre una quantitat desconeguda públicament. La previsió és que continuïn augmentant els ingressos de patrocini fins a superar la barrera dels 250 milions i que la progressió del marxandatge passi de 110 a 125 milions. Les vendes de jugadors generaran una quantitat "pròxima a la mitjana històrica del club" i la massa salarial vorejarà la mateixa xifra, que ja es troba en la franja recomanada per la UEFA: entre el 55% i 70% del pressupost anual.