L’actualitat BLAUGRANA

Szczesny passa les proves mèdiques per segellar el fitxatge

El porter polonès, de 34 anys, va volar ahir des de Màlaga per sotmetre’s a les revisions prèvies a la firma del contracte fins al 30 de juny del 2025.

Szczesny passa les proves mèdiques per segellar el fitxatge
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De la jubilació al Barça. No hi ha precedents d’un fitxatge així en la història contemporània del club. Ni potser tampoc en els primers anys de vida d’una institució tan singular com la blaugrana. De la jubilació procedeix Wojciech Szczesny, el porter elegit pel tècnic Hansi Flick i el director esportiu Deco per mitigar la tremenda orfandat que es viu des que Ter Stegen es va trencar el genoll dret a Vila-real.

Procedent de Marbella, on vivia retirat des d’aquest estiu, disfrutant de Marina, la seva dona, i els seus dos fills, Liam i Noelia, va arribar ahir a Barcelona el porter polonès de 34 anys. Szczesny serà el guardià del temple per la llarga lesió de Ter Stegen després d’una gestió rapidíssima per resoldre un problema d’enorme calat. L’exporter de la Juventus va aterrar a Barcelona per sotmetre’s a les proves mèdiques, prèvies a fer-se oficial el seu fitxatge fins al 30 de juny del 2025. La idea del club és que aprofiti aquests primers dies a Barcelona, coincidint amb l’aturada de seleccions que es viurà a partir del 6 d’octubre, per arribar a una condició física adequada –no juga des del juny passat– i pugui competir per la titularitat amb Iñaki Peña.

Una setmana i un dia

"El jugador del Barcelona no pot tenir garantida la titularitat", va argumentar ahir Flick, que no va voler donar gaires detalls d’aquesta operació perquè encara "no és jugador del nostre equip". Del diumenge a dilluns. Tot just una setmana i un dia i el Barça ha trobat un porter d’alt nivell, amb gran experiència (Arsenal, Roma i Juventus, titular de la selecció polonesa en l’última dècada), per no cometre la irresponsabilitat de deixar sol Iñaki Peña, escortat per una colla d’inexperts joves de qualitat: Ander Astralaga, Diego Kochen –estarà de baixa un mes per lesió muscular– i Áron Yaakoshbili.

El limitat mercat –només podia fitxar porters lliures o retirats, estipula la reglamentació espanyola i europea– escanyava el Barça, que ha trobat en Szcesny una solució més que assenyada. No podia esperar el tècnic, ni el club, és clar, fins a l’1 de gener, exposat a qualsevol problema físic de Peña que llavors sí que seria irresoluble. En només nou dies, Flick, tècnic que no s’ha distingit per peticions extravagants ni desmesurades assumint la precària situació de l’entitat, ja té el que realment necessitava.

Millora de contracte a Bernal

Notícies relacionades

El Barça, d’altra banda, va anunciar ahir la millora del contracte de Marc Bernal, lesionat de gravetat i que no podrà jugar en tota la temporada. El club va informar d’una "adequació" del compromís que estava firmat fins al 2026, quan acaba la seva teòrica etapa juvenil tot i que ja ha debutat amb el primer equip, i que contempla una pròrroga de tres anys més opcionals (fins al 2029). Aquesta millora econòmica i possible ampliació s’observa en l’espectacular augment de la clàusula de rescissió, que es dispara fins a 500 milions.

Al juny, quan va firmar un nou contracte, aquesta clàusula era de 20 milions. Bernal (17 anys) encara no havia debutat amb el primer equip, sinó que era una de les promeses a examen de Flick. Durant la gira va jugar de migcampista juntament amb Casadó. I a l’arribar a Barcelona i començar la competició, va ser titular en els tres primers partits. Fins que es va trencar.