Apunt

Un altre exercici de trilerisme

Quan l’any passat la junta de Laporta va presentar el pressupost, va parlar que es guanyarien 11 milions i se n’han perdut 91. És a dir, la desviació és de 102 milions. I, mentrestant, Jorge Mendes s’enriqueix amb el planter.

El vicepresidente del FC Barcelona, Eduard Romeu (dcha.), responsable del área económica del club, abraza al presidente Joan Laporta durante el acto en el que Romeu explicó que renuncia a su cargo para iniciar un nuevo proyecto empresarial

El vicepresidente del FC Barcelona, Eduard Romeu (dcha.), responsable del área económica del club, abraza al presidente Joan Laporta durante el acto en el que Romeu explicó que renuncia a su cargo para iniciar un nuevo proyecto empresarial / EFE

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els mòbils dels socis i simpatitzants del Barça de Dignitat Blaugrana, Compromissaris FCB, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, Un Crit Valent i Transparència Blaugrana treien fum. Els culers es deien tontos i badocs entre ells, "perquè havíem d’haver fet un comunicat de 25.000 caràcters i no de 19.000, de 14 folis i no de 9". Ells van ser els primers que es van adonar que els havien pres, de nou, el pèl.

Aquesta bona gent no descarta, aquesta mateixa setmana, tornar a sortir a escena, possiblement per demanar la dimissió de Joan Laporta i tots els seus familiars, amics i recomanats i la convocatòria d’eleccions. Ja ni els explico com estan als quarters generals, ¡perquè ja hi ha quarters generals!, dels equips de Víctor Font, Joan Camprubí i Jordi Termes.

I és que, malgrat intentar un nou exercici de trilerisme, el cert és que el titular va ser que "el Barça va perdre 91 milions d’euros la passada temporada". Fa falta valor, molt valor, per no dir altra cosa, per presentar-se després de mesos de silenci davant l’opinió pública i els 143.086 propietaris o socis del Barça com va fer no fa gaire Joan Laporta i vanagloriar-se que el club presentaria un balanç positiu de 12 milions d’euros de beneficis "ordinaris" i, al cap de pocs dies, tot el món s’assabenta que el Barça, el de Laporta i el seu camarot, va perdre (com a mínim) 91 milions la passada temporada.

Una manera de maquillar

És evident que els grups d’oposició o, simplement, els socis inquiets i lleials al Barça, tenen la sensació d’haver quedat curts amb 19.000 caràcters i nou folis de denúncies i incompliments. Laporta es va atrevir a parlar de beneficis, siguin "ordinaris" o el que siguin, quan, en realitat, ha perdut 91 milions. Quan l’any passat van presentar el pressupost, van dir que guanyarien 11 milions i n’han perdut 91. És a dir, la desviació és de 102 milions d’euros, que són, en realitat, els que s’han perdut.

Tot sembla indicar que l’auditora Grant Thornton, que, l’any passat, va beneir l’aigua que li van oferir, ja no es creu els plans de negoci del Barça, tot i que, potser, això li costi perdre el client. És evident que la persistència a parlar de beneficis ordinaris, un trilerisme més del laportisme, és una manera de maquillar un fracàs portentós.

Notícies relacionades

Per això i per molts altres temors, la junta no ha sigut capaç, encara, d’anunciar quan serà l’assemblea de compromissaris. Per això i per molts altres temors, la junta no permetrà que sigui lliure i oberta a tots els compromissaris, malgrat que Laporta es va comprometre, en l’últim aquelarre de socis, que així seria. Per això i per molts altres temors, el club ha tingut el desvergonyiment, diguem les coses pel seu nom, de no presentar el pressupost d’aquesta temporada, però sí assegurar que es guanyaran cinc milions d’euros. Esperpèntic, seriosament.

I mentre Laporta i el seu camarot continuen dirigint el club cap a la ruïna, malgrat anunciar que l’estan salvant, els seus amics, entre ells el poderosíssim representant Jorge Mendes, té el mateix atreviment que el president blaugrana i es publicita amb la contractació del nen Adam Qaroual, de 12 anys, el Jackson 5 de la Masia. Mendes, els seus socis, amics i comissionistes han entrat en pla devastador al planter i tot sembla indicar que els han donat màniga ampla per aconseguir tot el que vulguin.

Temes:

Joan Laporta