ESTRENA EUROPEA

Montilivi i el partit que mai va somiar: "Volem fer història"

El Girona, en el seu primer duel europeu a casa, rep el Feyenoord amb un estadi en format reduït (ni 10.000 persones). L’equip de Míchel espera tallar la seva ratxa de cinc partits sense guanyar.

Montilivi i el partit que mai va somiar: "Volem fer història"
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No existia ni en la imaginació. Era impossible de somiar. Fins i tot semblava utòpic. Però avui s’escoltarà el modernitzat himne de la Champions a Montilivi, un vell i petit estadi, construït el 1970, que la UEFA ha empetitit encara més amb les seves restriccions. Passa de 14.624 a 9.721 espectadors reduint l’aforament per assistir a una nit que ni en el millor dels escenaris podria intuir. "Volem fer història a la Champions", va declarar ahir Míchel, el tècnic del Girona, recordant: "és un somni per a mi perquè veia l’antiga Copa d’Europa quan tenia cinc o sis anyets. Em fa sentir orgullós que sigui el primer partit aquí, amb tota aquella gent que va viure aquells mals moments a Segona", va afegir el tècnic.

"Som un equip petit, però amb història. I amb aquest partit hi haurà molta gent orgullosa de nosaltres. Aquest club té 96 anys d’història i tots formen part de l’èxit actual del Girona", va proclamar Míchel, feliç malgrat que en els cinc últims partits no ha conegut la victòria, encadenant tres derrotes i dos empats, amb tan sols dos gols marcats: Stuani, al Barça; Yangel Herrera, al Celta. Però això no altera el Girona de Míchel, que juga la competició més gran que hi ha en el món del futbol. Ja va debutar al Parc dels Prínceps, davant gairebé 1.000 aficionats que van viatjar fins a París, maleint aquella pilota que es va burlar d’un torturat Gazzaniga.

Sense Romeu i sense Blind

És un escenari desconegut, on viu els problemes d’un equip gran sent un club petit, amb 16.000 socis (més del que permet l’aforament de Montilivi) i 9.700 abonats (just el que tolera la UEFA), i s’ha hagut d’establir un sorteig perquè puguin acudir a qualsevol dels partits de la Champions. "Sentir aquest himne aquí és una cosa històrica per a tot Girona. Ens ho hem guanyat tots ser aquí", va remarcar l’entrenador, lamentant "que no tots puguin ser aquí".

A més, de molts abonats que no caben en aquest reduït format de Montilivi tampoc seran al camp dos peces essencials per al tècnic. Es queda dos mesos sense Oriol Romeu, afectat a Balaídos d’una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama dreta. I perd Blind per a un mes a causa de la lesió al soli de la cama esquerra, cosa que debilita, i de manera profunda, l’estructura del Girona. "Som un equip que fa poc temps que és a Primera. De vuit partits que hem jugat només el Barça ha tingut més expecting goals que nosaltres. Estic tranquil, el club està tranquil", va remarcar Míchel, assumint que "l’exigència de fora no la puc controlar. Però jo, i Quique Cárcel, som els més exigents. Estic molt content del partit que va fer l’equip a Vigo, portem dos partits en què hem sigut millors que el rival. No sé el que espera o necessita la gent", va afegir l’entrenador.

Temor de ‘La Legió’ ultra

Notícies relacionades

El Girona, després de la seva caiguda a París, necessita la seva primera victòria a Europa. S’enfronta amb el Feyenoord, que ha arrencat malament l’Eredivisie (és sisè, a 11 punts del PSV Eindhoven, el líder de la Lliga). "Els falta Giménez, un jugador molt important per a ells", va reconèixer amb referència a l’absència del davanter estrella de l’equip neerlandès, que no serà a Montilivi. Un estadi que està vivint experiències que mai va conèixer. Ara, per exemple, espera amb mesures extremes de vigilància l’arribada dels ultres del club neerlandès, que té una de les aficions més radicals del futbol europeu.

És Het Legioen, la Legió, que al passar pel Metropolitano la passada temporada a la Champions va deixar un rastre d’incidents. S’hi van presentar fins i tot sense entrades. Fins a sis detinguts hi va haver per aquests incidents. El Girona, conscient d’aquesta perillositat, ha extremat amb la policia el pla de seguretat per a una tarda històrica.

Temes:

Girona Champions