El Barça en cinc claus

Raphinha es diverteix i Lewi marca

Amb Flick el brasiler s’ha convertit no només en el capità, sinó en una peça estructural del seu atac, capaç com és de jugar com a fals extrem esquerrà o d’interior destre amb mobilitat, com ahir.

3
Marcos López

No havia de ser la seva temporada, però ell, rebel com és, tossut com acostuma a ser, s’ha sortit amb la seva. Raphinha no és només el capità del Barça sinó que, a més, és un altre jugador. En un parell de mesos, i de la mà de Flick, s’ha reinventat com a jugador. De vegades és extrem esquerrà, però no fix ni enganxat a la banda sinó amb mobilitat, ampliant el seu focus per tot el front d’atac. I Hansi Flick va acabar jugant durant 11 minuts amb fins a cinc davanters: Yamal, Lewandowski, Ferran Torres, Raphinha i fins i tot Ansu Fati

ASSISTÈNCIA I GOL DEL CAPITÀ.

Va tenir impacte el brasiler, reconvertit per Flick en un multiusos. Davant l’absència per sanció d’Eric Garcia, li va tocar actuar al centre del camp al costat de Marc Casadó i Pedri. Raphinha va exercir d’interior dret formant un verinós triangle a aquest costat amb Koundé i Lamine Yamal. Seva, del brasiler, va ser l’assistència a Lewandowski en el 1-0 i seu va ser el 2-0, caçant un rebot a l’àrea com si fos un vell davanter centre de tota la vida.

PEDRI S’ENTONA.

A la primera part, el jove canari, amb el vuit que va ser d’Iniesta, va completar un gran partit. Es va moure amb astúcia en els reduïts espais que deixava el Young Boys, clau en el 2-0 amb aquest gir i el xut amb la cama esquerra que es va convertir en una assistència de gol perquè va rebotar en dos defenses de l’equip suís abans que Raphinha anotés el 2-0.

Però després sí que va servir Pedri una precisa assistència amb un centre, mesurat, cuidat i oportú, al cap d’Iñigo Martínez en el 3-0. Amb prou feines va fallar quatre passades en 45 minuts i després, acabada d’iniciar la segona part, va oferir un solidari exercici defensiu per recuperar una pilota que li va permetre guanyar-se l’ovació de Montjuïc. Va marxar escoltant com l’afició corejava el seu nom.

EL CAP D’IÑIGO.

Agonitzava la primera part quan Pedri va permetre a Iñigo Martínez elevar-se amb elegància per sobre de la defensa suïssa per rubricar el 3-0. Un gol que tenia molts missatges encoberts. Era a pilota aturada. Falta lateral –minicórner va semblar– des de la banda dreta perquè el central basc trenqués una mala ratxa del Barça de Flick. Era el seu gol número 29 de la temporada i el primer amb el cap, acabant amb aquest seriós dèficit en el joc aeri. Després, Iñigo, més ofensiu que mai, va assistir Lewandowski en el 4-0. Una altra jugada nascuda a pilota parada: un córner.

ROBERT, GOLS AL PRIMER TOC.

Després de quedar-se sec a Pamplona, el nou del Barça es va retrobar amb el gol. Més ben dit, amb els gols. Tres xuts, dos a porteria de Lewandowski, dos gols. Tots dos dins de l’àrea petita en una clara prova que Flick continua insistint que se li subministrin pilotes al polonès. Accions treballades, com en l’1-0, o assajades, tal com va passar en el córner previ al 4-0. Suma nou gols, cinc dels quals dins de l’àrea petita. I vuit han sigut al primer toc.

TORN PER A ANSU I FRENKIE DE JONG; DEBUTA CUENCA.

Ja amb tot liquidat a la segona meitat, Flick va obrir la porta a Ansu Fati i Frenkie de Jong. Montjuïc va rebre els nous amb espectaculars ovacions. Primer, l’exjugador del Brighton; després, el centrecampista neerlandès. I no només això. El tècnic també va col·locar en l’últim sospir Andrés Cuenca, un jove central de 17 anys, que va debutar ahir a la nit amb el primer equip. Un altre nen promogut per Flick.