L’ESTRENA DE L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

Un Barça a remolc sucumbeix a la caldera de Kaunas

L’equip de Peñarroya va reaccionar en el tercer quart, però va ser insuficient per batre un Zalgiris liderat per un Slyvain Francisco letal (74-67). Laprovittola va ser el millor blaugrana.

Un Barça a remolc sucumbeix  a la caldera de Kaunas
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Barça tenia un debut exigent en l’impressionant Zalgirio Arena i va ser incapaç de superar la prova davant l’equip lituà, que va ser superior gairebé tot el duel (74-67). Els blaugranes van reaccionar després del descans amb un excel·lent tercer quart (7-17), però va ser insuficient per sortir amb vida de la caldera de Kaunas. Laprovittola (12 punts, 8 assistències, 20 de valoració) va ser el millor visitant.

Amb 15.000 espectadors a les grades i un ambient infernal, l’equip blaugrana sabia que patiria en un dels bressols del bàsquet europeu. Cinc mesos després de la seva eliminació a quarts de l’edició passada contra l’Olimpiacos, el nou Barça de Joan Peñarroya buscava prolongar el seu inici il·lusionant de la Lliga, però es va trobar amb un rival amb una marxa més, especialment al començament i final del duel.

Gir copernicà

El Barça va saltar a la pista amb Willy Hernangómez en el quintet inicial. El pivot va firmar 6 punts en el primer quart, però després va desaparèixer. Els lituans es van mantenir per davant sense problemes i van arribar al descans amb 12 punts d’avantatge (43-31). El Barça necessitava una mutació i Laprovittola es va posar al capdavant de les operacions per comandar un parcial de 2-11 (45-42, m. 25). L’equip català va prolongar el gir copernicà i va arribar a igualar el pols (48-48, m. 28). Allà se li van fondre els ploms i el Zalgiris va reprendre el control amb nou punts consecutius.

El Barça va tornar a remar per arribar amb vida al tram final, però Brazdeikis i un fantàstic Sylvain Francisco es van encarregar d’ajusticiar definitivament l’equip català. L’exjugador del Manresa, totalment imparable, va anotar 15 dels seus 19 punts en els últims sis minuts.

Notícies relacionades

Zalgiris (21+22+7+24): Wallace (6), Giedraitis (7), Butkevicius (6), Brazdeikis (17), Birutis (3) – equip inicial-, Dunston (-), Sirvydis (8), Francisco (19), Smailagic (-), Ulanovas (2), Mitchell (6) i Lekavicius (-).

FC Barcelona (14+17+17+19): Satoransky (2), Punter (11), Anderson (4), Parker (11), Willy Hernangómez (8) –equip inicial–, Vesely (7), Laprovittola (12), Núñez (-), Abrines (5) i Metu (7).