Tribunals

L’advocat de Rubiales el desmenteix en el cas de la Supercopa

L’advocat de Rubiales el desmenteix en el cas de la Supercopa

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

L’advocat Tomás González Cueto, considerat el cervell jurídic de Luis Rubiales en la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va declarar ahir a la jutge de Majadahonda (Madrid) Delia Rodrigo que el 31 de juliol del 2019 el lletrat de Kosmos, l’empresa de l’exjugador del FC Barcelona Gerard Piqué, va supervisar l’acord per traslladar la Supercopa a l’Aràbia Saudita. En concret, va afirmar que l’advocat de l’empresa de l’exjugador de la selecció va enviar un correu "en el qual donava l’OK" al contracte que permetia que aquesta companyia s’embutxaqués, gràcies al pacte entre la RFEF i l’empresa saudita SELA, 24 milions d’euros, segons especifiquen a aquesta redacció fonts presents en la compareixença.

Aquest testimoni obre una esquerda en la versió que va donar el mateix Rubiales després de publicar-se els seus àudios amb Piqué. En una compareixença pública el llavors president de la RFEF va assegurar que no havia pactat "res amb Piqué".

González Cueto va respondre les preguntes del seu lletrat, el fiscal i la jutge. I va confirmar que va participar com a advocat en el contracte per traslladar la Supercopa. I, en virtut d’aquella feina, va tenir accés a un contracte, de data 2 d’abril del 2019, en el qual apareixia la firma saudita SELA, vinculada al ministre d’Esports del Govern de l’Aràbia Saudita.

Un correu revelador

Notícies relacionades

I en virtut d’aquesta vinculació, va prosseguir, calia fer un contracte "molt exhaustiu". I que per això la federació l’hi va encarregar directament a la sòcia de contractació internacional del seu despatx d’advocats GC Legal, Raquel Serrano.

"L’oferta dels àrabs m’arriba per un correu que m’envia [Rubén] Rivera amb còpia a diferents directius en el qual se’ns trasllada un document des de SELA. En aquest correu ja anaven copiades dues persones de Kosmos", va explicar.