"¿De què té por Laporta?"
«Laporta no compleix la seva paraula», diu una nota de grups de socis
«La junta silencia els socis», diu Ciria i Font insta a donar una resposta «contundent»
La decisió de la directiva del FC Barcelona de citar en assemblea telemàtica els socis compromissaris ha indignat molts barcelonistes amb veu pública que reclamen que es permeti també la presencialitat.
La decisió de la junta directiva del FC Barcelona de tornar a convocar de manera telemàtica els socis per a l’assemblea de compromissaris ha generat indignació a tots els barcelonistes que acostumen a fiscalitzar el govern de Joan Laporta. Opositors i grups d’opinió ja havien reclamat que la junta convoqués una assemblea presencial, o com a mínim híbrida, i deixés enrere la posada en escena pròpia dels temps de pandèmia. El president s’ha fet el desentès i ha citat els compromissaris per al 19 d’octubre, un dia abans del Barça-Sevilla de Lliga, i evita així el contacte directe amb la massa social.
"¿De què té por el president Laporta?", es va preguntar Víctor Font, cara més visible de l’alternativa al mandatari actual, a través d’un comunicat. "És absolutament una línia vermella. La junta silencia els socis", va lamentar a EL PERIÓDICO el financer Marc Ciria, que ha encapçalat diversos actes públics per proposar solucions als problemes econòmics del club. "Estic frontalment en contra d’aquesta decisió. Perjudica la democràcia del club", va criticar l’aspirant a la presidència Jordi Termes. "La decisió de la junta directiva és indefensable. No hi ha arguments que la justifiquin", diuen des de Som un Clam, moviment que en principi lidera Joan Camprubí Montal, net de l’expresident Agustí Montal.
Des de la junta directiva s’ha justificat per una qüestió d’espai i d’estalvi de costos la via telemàtica, uns arguments que no han fet més que exacerbar els ànims dels socis que vigilen la gestió de Laporta. "Pensem que l’assemblea general ordinària, al ser telemàtica, serà més participativa i creiem que serà millor tenint en compte tal com estan les instal·lacions del club", va declarar ahir el president en un acte de la Fundació Cruyff.
Els grups d’opinió que van ser instrumentals en la caiguda de Josep Maria Bartomeu es van posar ahir en contacte entre si per emetre una nota conjunta molt crítica amb la decisió de la junta. "El president Laporta no ha volgut complir la seva paraula. S’equivoca. L’assemblea hauria de ser una gran trobada de barcelonistes, no un mer tràmit", deia. En l’assemblea de l’any passat, Laporta es va comprometre a instàncies de l’expresident Joan Gaspart a recuperar la normalitat en la següent, la d’aquest 2024.
"El criteri de l’estalvi és sorprenent, perquè no s’utilitza en altres qüestions, com amb el nombrós nombre d’executius que cobren per ser del Comitè de Direcció. No hauria de ser una excusa per limitar la transparència, el control i la participació dels socis", van explicar, per exemple, des d’un d’aquests grups, Dignitat Blaugrana. "Que no hi hagi un pressupost per a l’assemblea és una falta de respecte al soci total", corrobora Ciria.
Mantenir l’excepcionalitat
Com recorda Som un Clam, la pandèmia va motivar la modificació de les lleis espanyoles i catalanes de l’esport per permetre que les assemblees d’entitats esportives se celebressin de manera telemàtica. La llei espanyola ja ha sigut modificada per retirar aquesta excepcionalitat, però la catalana, encara no. "No podem utilitzar una llei d’excepcionalitat que es va fer per mantenir viva la democràcia en temps d’aïllament per ara utilitzar-la contra la democràcia del club", intervé Termes.
Font, a través del comunicat de Sí al futur, critica que la fórmula elegida per la directiva de Laporta "limita de manera inacceptable el debat i la participació dels propietaris del club" i considera que "el moment de gestió que viu avui el club requereix una assemblea amb més llums i moltes menys ombres, i, sobretot, un president i una junta directiva que no s’amaguin darrere d’una pantalla".
En vista de la situació, Font ha fet una crida "a tot el barcelonisme crític amb aquesta manera opaca de dirigir el club per coordinar-nos i donar una resposta contundent". Som un Clam, que es presentarà en societat el 17 d’octubre, dos dies abans de l’assemblea, també planteja "una mobilització".
S’ha de veure quina serà aquesta resposta. Font i els grups d’opinió ja plantegen localitzar compromissaris i que aquests s’ajuntin en el màxim nombre possible el dia de l’assemblea. I que l’acompanyin també com més socis millor. La idea seria visualitzar a través de la pantalla la indignació que s’ha propagat en les últimes hores amb la convocatòria telemàtica només un dia abans de la data límit. "Encara espero que la junta recapaciti. Està a temps", sospira Ciria.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia