Futbol

Cheddira i la gran esperança

Amb Javi Puado lesionat, l’Espanyol necessita  més que mai de la contribució a l’atac del davanter marroquí. El club blanc-i-blau s’enfronta aquesta tarda al Mallorca (14.00 h).

Cheddira i la gran esperança
2
Es llegeix en minuts
JAN CLAPÉS

La recent lesió del màxim golejador i capità de l’Espanyol, Javi Puado, ha deixat molt tocada la faceta ofensiva de l’equip i ha creat la necessitat de l’aparició d’un nou heroi que pugui cobrir la falta de gol que deixarà la baixa. La gran esperança periquita és el davanter Walid Cheddira.

El marroquí de 26 anys, nascut a Loreto (Itàlia), ha arribat aquest estiu a l’Espanyol en condició de cedit, procedent del Frosinone italià, equip en què també estava a préstec pel Nàpols. Va firmar per l’entitat periquita fins a final de temporada i sense opció de compra. No va ser una operació senzilla per al director esportiu, Fran Garagarza, perquè el davanter tenia altres ofertes, la majoria d’equips italians. Però la falta de gol evidenciada en l’arrencada de temporada a l’equip de Manolo González va incentivar i va agilitzar la seva incorporació.

Si la incorporació ja era necessària per millorar l’atac dels blanc-i-blaus, amb la lesió de Puado i el baix rendiment que ha demostrat fins al moment Alejo Véliz, ara és essencial. El marroquí, que encara no ha marcat en els sis partits de Lliga disputats, haurà de fer un pas al capdavant i ajudar l’equip amb gols.

Les lligues italianes han sigut la seva escola futbolística. Amb anys d’experiència en el calci, el marroquí ha anat jugant en diversos equips. Va començar la seva carrera a l’equip de la seva ciutat natal, el Loreto, al CS Loreto AD jugant a la Promozione, on va aconseguir l’ascens a la Sèrie D l’any 2015. El 2019, Cheddira va firmar amb el Parma Calcio per tres anys, en els quals va jugar en diferents grups com a cedit (S.S. Arezzo, Calcio Lecco, Mantova i Bari). Aquest últim el va fitxar l’any 2021, i finalment, el 2023, va ser adquirit pel Nàpols, que el va prestar immediatament Frosinone, en què va anotar set gols i va donar una assistència la temporada passsada.

Notícies relacionades

Aquest últim enlairament va ser el que li va portar l’agost del 2024 a les terres barcelonines. Tot i que també havia deixat bona impressió al Mundial de Qatar del 2022 amb la selecció del Marroc. Va acabar en quarta posició després d’eliminar la selecció espanyola aleshores entrenada per Luis Enrique en vuitens de final després de la tanda de penals.

L’Espanyol s’enfronta aquest dissabte a la gran revelació del campionat, el Mallorca de Jagoba Arrasate (14.00 h, Movistar). González té moltes opcions a dalt, però de moment poc efectives. Alejo Véliz prometia molt i, a dia d’avui, només porta un gol en vuit partits. Pere Milla, que va mostrar un bon rendiment al final de la temporada passada assistint Puado en l’últim partit per a l’ascens, ha perdut molt protagonisme. Irvin Cardona, el francès que ha arribat també cedit, és un dels candidats a entrar l’onze inicial davant el Mallorca. Fins al moment ha sumat minuts en set dels vuit partits jugats i va ser titular en un d’ells, davant la Reial Societat. Jofre Carreras és sens dubte l’atacant més ofensiu i atrevit de l’equip, generant nombroses entrades per banda. I, és clar, Cheddira. La gran esperança per resoldre el problema.

Temes:

Espanyol