Ciclisme
Crítiques a l’UCI per la mort de la suïssa Muriel Furrer
La ciclista, de 18 anys, va perdre la vida durant el Mundial de Zúric. Es va tardar més d’una hora a localitzar-la inconscient en un bosc.
Una setmana després de la mort de la corredora suïssa Muriel Furrer, durant la carrera júnior del Campionat del Món a Zúric, continuen oberts molts dubtes sobre l’actuació de l’organització, de com va ser possible que ningú s’adonés de l’accident i que la ciclista, de 18 anys, estigués més d’una hora a l’interior d’un bosc mentre les seves companyes continuaven corrent.
A Suïssa, les autoritats policials estan investigant les causes de l’accident i si hi va haver negligència per part de l’organització i de la Unió Ciclista Internacional (UCI), màxima responsable dels Campionats del Món.
El dijous 26 de setembre es va disputar la carrera júnior femenina. Furrer era una de les principals corredores que presentava l’equip local per intentar lluitar per les medalles. El dia es va presentar pèssim per a la pràctica del ciclisme. Va ploure persistentment, amb molt fred i amb una calçada perillosa, sobretot als descensos. De fet, les males condicions van acompanyar totes les curses en línia que es van disputar a Zúric, tret de la prova reina del campionat, que va guanyar Tadej Pogacar després d’una ofensiva a 100 quilòmetres de l’arribada.
Segons recullen diversos mitjans de la premsa suïssa, Furrer va sortir de la carretera en un revolt a l’esquerra i no va ser localitzada fins a acabar la carrera. La va trobar inconscient un membre de la seguretat del circuit que va avisar els serveis sanitaris del Mundial, que van atendre la corredora al lloc de l’accident abans de ser traslladada en helicòpter a un hospital de Zúric on va morir 20 hores després.
La commoció
El Mundial no es va interrompre ni es va cancel·lar cap cursa. L’organització va assenyalar que la voluntat de la família de la noia morta, que vivia a pocs quilòmetres de Zúric (estudiava a la universitat d’aquesta ciutat), va ser sempre que el campionat se celebrés amb normalitat. Mai se sabrà què hauria passat si l’accidentada hagués sigut una ciclista d’una nacionalitat diferent de la suïssa. En qualsevol cursa d’un Campionat del Món hi ha membres de la seguretat al llarg del circuit que avisen els corredors dels perills, sobretot a les baixades. Si bé es corre sense orelleres, cosa que dificulta la comunicació entre seleccionadors i ciclistes, el més habitual és que els equips sàpiguen per on van els seus corredors, si han abandonat o es troben en un grup endarrerit.
A més, en les curses dels Mundials cada equip disposa d’un box, similar al de les proves automobilístiques, on hi ha auxiliars de les seleccions que avituallen els corredors en cada volta i, per tant, saben on es troben. La premsa suïssa revela també que la Fiscalia de Zúric està preguntant a corredores participants si van veure l’accident, tot i que el més normal és que en plena competició quan hi ha una caiguda ningú s’atura a veure el que ha passat o a auxiliar el corredor o la corredora que ha caigut.
Notícies relacionadesEls interrogants continuen oberts, l’UCI està sent qüestionada per diversos estaments, sobretot al prohibir la comunicació entre ciclistes i els cotxes auxiliars.
Furrer vivia a Egg, localitat situada a 17 quilòmetres de Zúric, i se la considerava com una gran promesa del ciclisme suís. Compaginava la carretera amb el ciclisme de muntanya. A finals d’agost va participar en els Mundials de l’especialitat que es van celebrar a Pal (Andorra). Havia guanyat una medalla de bronze en els Europeus de ciclisme de muntanya que es van disputar a Romania.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça
- Tennis Alcaraz i Badosa treuen la millor versió per ficar-se a vuitens a Austràlia