Un catàleg amb gols de tot tipus

Tres gols en mitja hora. Cada un va néixer de manera diferent: el 0-1 va ser una falta lateral, el 0-2 va arribar després d’una contra veloç (només va durar 11 segons) i el 0-3, en un atac estàtic. Tots firmats per Lewandowski.

Raphinha, al mig, celebra un gol amb Lewandowski. | CÉSAR MANSO / AFP

3
Marcos López

Fusió d’estils.

És una consigna de Flick. I el Barça, de moment, ho està fent de meravella seguint les ordres de l’entrenador alemany. Vol que el seu equip entri activat als partits, sense temps per a distraccions. Als set minuts ja havia marcat dos gols a Mendizorrotza, el primer anul·lat per fora de joc de Lamine Yamal. Després, va venir el vendaval Lewandowski com a demostració, una setmana més, que se sent còmode, extraordinàriament còmode en aquest nou paisatge que li ha dissenyat el seu exentrenador al Bayern Múnic.

El 0-1 va venir a conseqüència d’una falta lateral; el 0-2 després d’un contraatac que va recordar a un equip vertical, verinós i profund, mentre que el 0-3 va aparèixer després de la paciència de Marc Casadó, previ a l’assistència d’Eric Garcia, transformat per a l’ocasió en mitjapunta.

Raphinha assisteix.

És el capità i se sent el capità. És igual al lloc del camp on jugui. Sigui com a tercer centrecampista, completant aquesta línia amb Marc Casadó i Pedri, o de quart davanter, alineat al costat de Lamine Yamal, Lewandowski i Ferran Torres. O fins i tot d’extrem esquerrà en la primera meitat o destre en la segona quan va arribar Ansu Fati. A tots els llocs del camp Raphinha va desplegar el seu joc amb tota naturalitat.

Exquisida i precisa la centrada perquè Lewandowski aconseguís marcar el primer gol blaugrana. Una assistència que era, en realitat, una llaminadura per al polonès. Després, en el contraatac, va cavalcar a camp obert per rebre la passada de Pedri abans de plantar-se a l’àrea de l’Alabès i ser, de nou, generós, amb el nou. És el seu millor amic.

Casadó, elogi de la simplicitat.

Va governar el centre del camp amb una autoritat indiscutible, sentint-se cada cop més còmode en un rol que resulta estratègic per al Barça. Allà hi havia Marc Bernal fins que es va lesionar greument a Vallecas. Després, Flick va col·locar Casadó, un migcampista que domina l’ofici com si fos el veterà. Però no ho és.

Té 21 anys i es mou amb aplom i contundència sense deixar-se impressionar pel rival. Ni tampoc per la pressió que suposa exercir en aquesta zona on els espais no existeixen. Va jugar el partit al complet i va firmar un gran 93% d’encert en la passada, a més de guanyar cinc dels vuit duels que va disputar arran de gespa. Casadó no ha notat, en cap moment, la pressió d’aquest lloc.

La contundència ‘flickiana’.

Suma el Barça 28 gols en les primeres nou jornades. Més de tres gols per partit, el que demostra l’eficàcia que ha aconseguit instal·lar el tècnic al seu equip. Ataca amb una voracitat insaciable, no entén de pauses, tot i que a Mendizorrotza, i després del 0-3 en mitja hora, es va agafar la segona meitat de festa.

Feta la feina, com prova l’estadística, en la primera meitat: on el Barça va firmar set rematades, sis a porta i tres gols. Tot i així va acabar a Vitòria amb 14 xuts, nou a porta, a més de demostrar que la seva defensa tan avançada li dona resultat. Fins i tot en 11 fores de joc va caure l’Alabès.

Ferran Torres, tres minuts i lesió muscular.

Encara hi havia aficionats asseient-se ahir a Mendizorrotza quan Ferran Torres es va acostar preocupat a la banda per parlar amb els metges del Barça. Es tocava inquiet la cama dreta. Era aquest tradicional gest que havia patit una lesió muscular que li apartava del partit, just quan Flick li havia atorgat la tercera titularitat consecutiva: Osasuna, Young Boys a la Champions i Alabès. Però només va durar tres minuts sobre la gespa i va haver Ferran Torres de demanar el canvi i ingressar a la infermeria.