PREMIER LEAGUE

El City guanya i l’afició demana a Guardiola en català que segueixi

Va ser un triomf patit per al campió de la Premier, obligat a remuntar el gol inicial del Fulham (3-2). Va necessitar el bigolejador Kovacic i un gran Ederson per seguir el líder Liverpool.

La afición del City pide a Guardiola con una pancarta, y en catalán, que no se vaya de Manchester.

La afición del City pide a Guardiola con una pancarta, y en catalán, que no se vaya de Manchester. / Afp / Oli Scarff

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El partit, que va acabar guanyant patint el City al Fulham (3-2) després de remuntar gràcies al bigolejador Kovacic i les parades d’un salvador Ederson, ja havia començat fins i tot abans que la pilota rodés per la cuidada gespa de l’Etihad Stadium. Una monumental pancarta, escrita en català, amb fons blau cel citizen i el color blanc de les lletres, reclamava a Pep Guardiola que no abandoni Manchester el juny del 2025, quan acaba el seu contracte.

Podria ser una imatge que el tornés a la grada del vell Camp Nou, ara ple d’imponents grues que acceleren en la seva carrera contra el temps, però va passar a la ciutat anglesa, l’afició de la qual (la del City) no desitja que el tècnic se’n vagi d’aquí nou mesos. Guardiola, que abans del partit havia fet broma amb finançar aquesta singular pancarta, dominada per dues banderes estelades de Catalunya –una a l’inici i l’altra al final–, s’ho va mirar des de la banqueta. El missatge no permet cap dubte. Escrit, a més, en l’idioma autòcton de l’entrenador i esquivant l’anglès.

Notícies relacionades

"Pep Guardiola-Volem que et quedis!!!", es llegia en aquesta pancarta gegant que dominava visualment l’estadi del City, entregat a l’entrenador que l’ha portat al cim. Va arribar a l’estiu del 2016, procedent del Bayern de Múnic (on només hi va estar tres anys), superant, això sí, els cinc que va estar a casa: un amb el Barça Atlètic i quatre amb el primer equip. A Anglaterra ja està submergit en la seva novena temporada. I no volen que se’n vagi al juny.

Ell, mentrestant, i una vegada vist aquest missatge, es va centrar en un partit en què el City va suar per tombar el Fulham. El va començar perdent amb el gol d’Andreas Pereira (m. 26), així que va haver d’acudir a Kovacic, disfressat de bigolejador (m. 32 i 47), per tapar l’espessor d’un Haaland inusual. Tot i que Guardiola va necessitar la millor versió d’Ederson (dues parades monumentales a l’exblaugrana Adama Traoré) per guanyar patint en la tarda de l’Etihad més català..