EL PARTIT DE VITÒRIA

Flick deixa Szczesny a casa

El tècnic assegura que el porter polonès està «en molt bona forma» malgrat que estava retirat, però al·lega que necessita més temps d’entrenament i està convençut que ajudarà «molt» l’equip i Peña.

Flick deixa Szczesny a casa
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat que ha sigut inscrit sense dilacions, sense necessitat de palanques ni avals personals, Wojciech Szczesny no va viatjar a Vitòria per al duel contra l’Alabès. Hansi Flick no el va incloure a la llista per a l’Alabès-Barça. Un detall revelador de l’estat físic real en què es troba el porter polonès, que s’ha entrenat tres dies amb l’equip després de la llarga inactivitat de tot l’estiu.

"Està en molt bona forma", va defensar el tècnic, "però necessita una mica més de temps", va al·legar immediatament, per justificar que el deixés a casa. No canvia gens, per tant, la situació a la porteria. Flick continua confiant en els joves Ander Astralaga i Aron Yaakobishvili per guardar les espatlles a Iñaki Peña.

Un altre tema serà a la tornada de l’aturada de les seleccions per veure si Szczesny salta a la titularitat. Tindrà dues setmanes per preparar-se a la ciutat esportiva, ja que no anirà amb la selecció polonesa. Va deixar el futbol amb la Juventus i amb l’equip nacional. Robert Lewandowski, amb 36, continua.

La primera trucada

"Szczesny és una molt bona opció per a nosaltres. Comptar amb ell, amb la seva experiència i la seva qualitat, és molt bo. Amb un caràcter com el seu podrà ajudar molt l’equip i ajudarà Peña", va explicar Flick en la seva primera valoració del fitxatge. Fins que no va firmar ni va posar amb el president ni va aparèixer per incorporar-se a la plantilla, havia ajornat la seva opinió. L’entrenador es va confessar "impressionat" després de la primera conversa telefònica que va mantenir amb el porter, "una persona molt afable", entre altres coses per la predisposició a despenjar els guants després de la seva retirada. "Crec que per a ell jugar aal Barça serà una experiència meravellosa. Si hagués tingut algun dubte ens hauria dit que no, però va dir que sí, que aportaria tot el que pogués a l’equip".

Tot i que ja és membre de la plantilla blaugrana, la gestió de la porteria i el paper que exercirà Szczesny pertany al futur. El present és l’Alabès, "un partit molt important", va considerar Flick, per ser l’últim abans de la segona interrupció per les seleccions. Molt important perquè el regust de la victòria duraria dues setmanes –igual que l’acidesa d’una hipotètica derrota– i molt important perquè és el següent després de l’enutjosa ensopegada de Pamplona contra l’Osasuna (4-2). El lideratge no perilla.

Sense rotacions

L’element diferencial en el plantejament del duel serà l’alineació. No hi haurà rotacions, necessàries en aquell moment segons el parer de Flick, que va introduir cinc canvis en la formació. Els cinc dies que hauran transcorregut des del partit davant el Young Boys (dimarts) a la visita a l’Alabès (diumenge) garanteixen la recuperació física total dels jugadors. La previsió apunta a la reaparició d’Eric Garcia, que estava sancionat a la Champions, per exercir de migcampista. Els pronòstics sobre qui seria el sacrificat apunten a Ferran Torres pel seu inferior rendiment respecte als altres.

Notícies relacionades

La situació respecte a Pamplona és completament diferent; però no serà diferent l’actitud del rival. Flick preveu "un partit d’alta intensitat des del principi", així que ell i els seus jugadors es donen per avisats. L’experiència d’El Sadar ha de servir per no repetir els errors a Mendizorroza. "Hem d’estar concentrats des del minut u fins al final, perquè llavors anem en bona línia, i controlar la possessió de la pilota", va resumir.

Fidel a la seva actitud de defugir temes susceptibles de generar polèmica, no va voler parlar de les convocatòries de les seleccions –"vaig estar a l’altra banda", va recordar de la seva antiga etapa al capdavant d’Alemanya– ni de les cares d’enuig de Lewandowski i Lamine Yamal al ser substituïts davant el Young Boys: "Vaig prendre aquesta decisió, l’han d’acceptar i l’accepten".