Hansi Flick: "Lewandowski és el millor del món a l’àrea"

L’astre polonès aconsegueix el seu primer ‘hat-trick’ d’aquest curs i suma 12 gols en totes les competicions, per davant de Haaland (11) i Kane (10). Flick elogia la seva estrella, amb qui va coincidir un any i mig al Bayern. «És el mateix que vaig conèixer a Múnic, no en conec cap altre», diu el tècnic.

Hansi Flick: "Lewandowski és el millor del món a l’àrea"
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Escarmentat pel que va ocórrer a Pamplona, el Barça va resoldre el pols de Vitòria com un gran. Va donar un cop sobre la taula des del xiulet inicial i va liquidar per la via ràpida una sortida que podia complicar-se. En aquest clar triomf va sobresortir Robert Lewandowski, que compta amb xifres fantàstiques en aquest inici de campionat. Amb el hat-trick d’ahir acumula 10 gols en 9 partits de Lliga, una mitjana estel·lar que recorda al fantàstic artiller que es va exhibir al Bayern, aquest home letal que tan bé va funcionar amb Hansi Flick.

"Lewandowski és el mateix jugador que vaig conèixer a Múnic, no en conec cap altre, el millor del món a l’àrea. És fantàstic el que està fent", va proclamar ahir el tècnic, que va coincidir durant un any i mig amb el punta a Baviera. A Vitòria el pla va funcionar a la perfecció. No hi va haver errors com a Pamplona i el guió es va posar de cara des del principi gràcies a l’eficàcia del polonès.

Una garantia

En ni tan sols mitja hora va certificar el seu primer hat-trick fora de casa amb el Barça. A prop va ser d’aconseguir-ho a Vila-real el passat 22 de setembre, però va errar un penal i va haver de conformar-se amb un doblet. En tres temporades amb els blaugrana ha aconseguit tres dianes en tres ocasions.

Poc s’assembla el punta polonès al del curs passat, quan va acabar la Lliga amb 19 gols en 35 partits de Lliga. Ja acumula una desena en aquest torneig i 12 en totes les competicions, per davant dels altres grans ariets europeus: Erling Haaland (11), la bèstia del City, i Harry Kane (10), el referent ofensiu de l’actual Bayern. Mbappé, mentrestant, n’ha marcat 7 (5 dels quals en la Lliga).

Als seus 36 anys, continua sent una garantia, amb un 28% d’encert en els seus trets. "Rebo bones passades, així és més fàcil marcar gols. En la primera part juguem molt bé. Des del primer minut vam voler atacar i fer gols. En la segona, amb tres gols d’avantatge, ja vam tenir tot sota control".

Poc descans

Notícies relacionades

La felicitat s’ha instal·lat al vestidor blaugrana, en què s’aprecia una clara mutació. "En la pretemporada treballem molt bé, som un gran grup. Amb aquests jugadors podíem jugar millor i marcar més gols. Tot el que faltava ha millorat. Avui ha sortit tot tal com volíem abans del partit", va afegir.

El davanter, que va tornar a connectar de meravella amb Raphinha, també es va aturar en el drama del calendari, amb una acumulació de partits que augmenta el risc de lesions. "Mai havia jugat cinc partits amb només dos dies de descans entre cada un. Ha sigut molt dur. Aquestes dues setmanes per a nosaltres, tot i que alguns anem a la selecció, vindran bé per descansar. Els lesionats podran tornar a l’equip", va apuntar Lewy amb referència a companys tan importants com Olmo, Fermín i Gavi.