El Barça no concreta la data de retorn a l’Spotify Camp Nou

Els actuals 17.699 abonats que van a Montjuïc tindran passi garantit al nou estadi

La vicepresidenta Elena Fort insisteix que el club «treballa» per tornar «abans de final d’any» i amb un aforament de 62.000 espectadors.

El Barça no concreta la data de retorn a  l’Spotify Camp Nou
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’abril del 2023, Elena Fort, la vicepresidenta institucional del Barça, va informar dels detalls de l’exili a l’estadi de Montjuïc. Ahir, va exposar els detalls de la tornada a l’Spotify Camp Nou, però sense precisar el dia ni el partit. Malgrat que des del club s’han estudiat públicament els mesos de novembre, desembre i gener, i l’última previsió insinuada per Joan Laporta era a principis del 2025 –el primer partit seria el Barça-València el cap de setmana del 25 i 26 de gener–, Fort va afirmar: "S’està treballant perquè sigui abans de final d’any". L’obsessió original de la junta no ha canviat. Es tracta de "tornar a casa al més aviat possible".

"Moltes raons i moltes circumstàncies poden fer variar la data exacta", va afegir la dirigent, sense precisar quines són aquestes raons i aquestes circumstàncies, englobades entre la burocràcia dels permisos i llicències que han de concedir les institucions públiques i la conclusió dels treballs perquè el recinte sigui apte per acollir els espectadors.

Es donen per suposades les incomoditats que patiran els assistents, amb les obres encara en marxa, però les 62.000 persones que podran acudir a l’estadi s’asseuran a les butaques ja definitives, els lavabos estaran instal·lats i hi haurà servei de restauració. La il·luminació serà encara provisional, perquè la magnitud de l’estadi augmentarà quan estigui acabat l’estiu del 2026 i es multiplicarà la lluminositat requerida. Els assistents transitaran, als voltants, amb les grues i la maquinària estacionades els dies de partit. Només hi haurà 200 places de pàrquing per a compromisos i necessitats operatives.

Un sol estadi obert

No obstant, d’aquestes 62.000 places n’hi haurà només 45.000 de reservades per a abonats en les competicions de Lliga i Copa del Rei i 40.000 per als partits de les eliminatòries de la Champions. L’últim de la lligueta, contra l’Atalanta (29 de gener), s’ha de disputar a la muntanya per ordre de la UEFA. "No tindrem dos estadis oberts", va dir Fort. Joan Centelles, director operatiu de l’Espai Barça, va reblar: "Estar a Montjuïc ens surt extremadament car". Un motiu més per tornar al més aviat possible a les Corts. Quan es consumi, serà definitiu. Per tant, aquestes paraules suggereixen que la data del retorn podria ser l’1 o el 2 de febrer amb el Barça-Alabès.

Els abonats al Lluís Companys de Montjuïc (17.699 persones) de la campanya 2023-2024 tindran un passi garantit, tret que hi renunciïn, per la qual cosa, en realitat, hi haurà 27.301 seients a disposició dels abonats i els socis, que hauran de presentar una sol·licitud entre l’11 i el 23 d’octubre per optar a una plaça. Si hi ha més demanda que oferta, se celebrarà un sorteig per a les assignacions. Els interessats hauran d’especificar en el formulari si desitgen assistir-hi només en la Lliga i la Copa o en les tres competicions; en aquest cas, correran un risc, ja que 5.000 localitats desapareixen perquè les requereix la UEFA.

Els preus de la mitja temporada que es preveu de l’Spotify Camp Nou oscil·len entre els 260 euros als gols primera graderia (295 a la segona), els 333 euros dels córners (355 a l’anella superior) i entre els 400 i els 755 euros les localitats més cares del lateral i la tribuna. Les llotges privades encara no existiran, ja que van situades a la zona superior a la segona graderia i es construiran, juntament amb la tercera, durant la campanya 2025-2026. Sí que hi haurà localitats considerades vip, amb accés a zones privades i al càtering.

Notícies relacionades

A l’Olímpic, la forquilla de preus per a la primera meitat de la campanya són més barats. Van des dels 132 euros dels gols amb visibilitat del 80% fins als 449 euros de les tribunes més cares.

El sistema de funcionament a l’estadi serà igual que el que hi ha implantat a Montjuïc. El club dona a triar la zona on el culer es vol ubicar, però el seient serà variable en cada partit i s’haurà de confirmar l’assistència cada vegada.