BCN obre la porta a organitzar uns altres Jocs a partir del 2036

El regidor d’Esports de l’ajuntament, David Escudé (PSC), avança la intenció municipal d’aconseguir la final del Mundial de futbol de l’any 2030.

A1-153347834.jpg

A1-153347834.jpg / RICARD CUGAT (EPC)

2
Es llegeix en minuts
el periódico

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va descartar ahir que la capital catalana allotgi la final four de l’Eurolliga de bàsquet el 2025, però va remarcar la seva intenció d’acollir la final del Mundial de futbol del 2030 i va obrir la porta a organitzar els Jocs Olímpics a partir del 2036.

"La flama olímpica sempre està encesa. Una part intangible dels Jocs és el sentiment d’orgull a la ciutat. Nosaltres sempre hi estem oberts, ja sigui el 2036, el 2040 o el 2044", va assegurar Escudé a la seu de Foment del Treball a Barcelona amb referència a l’esperit del gran esdeveniment esportiu que va acollir la ciutat el 1992.

En el marc del cicle de conferències Fer Metròpoli, Barcelona 2030, el regidor va participar en un diàleg amb el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, que també es va posicionar a favor d’una hipotètica candidatura. "Ens encantaria que, el 2036, Barcelona optés a ser candidata olímpica una altra vegada, i per a això treballarem", va dir.

Escudé, d’altra banda, va confirmar que la capital catalana no ha retirat la candidatura per acollir la final four de l’Eurolliga del 2025, la seu de la qual encara es desconeix, però va remarcar que "no seria lògic" organitzar-la amb escassos mesos de marge. Va admetre que no tanquen la porta a la competició "en un futur", tot i que "sense entrar en subhastes".

Així mateix, el regidor va repetir que Barcelona intentarà acollir la final del Mundial de futbol del 2030, i en relació amb les obres de l’Spotify Camp Nou va respondre que no sent que el Barça "hagi posat presses" a l’ajuntament.

"En qualsevol cas, qui fa les obres és el club. Les llicències van al ritme de qualsevol obra i les coses s’estan fent bé. Anem a ritme conjunt", va assenyalar. Escudé va assegurar que no li consta cap sol·licitud del Barça per jugar algun partit de l’Eurolliga al Palau Sant Jordi.

Notícies relacionades

Copa Amèrica de vela

Així mateix, el dirigent va reivindicar la Copa Amèrica com un esdeveniment que "ha fet que els esports de vela entressin a les cases" dels barcelonins. En la mateixa línia, Esteva va quantificar en 2.500 milions d’euros l’impacte econòmic directe de les entitats i empreses esportives a Barcelona. A més, va destacar "el llegat econòmic i social palpable" i "la transformació urbanística" que ha comportat la Copa Amèrica a la capital catalana. Tots dos van coincidir a assenyalar la tasca de l’esdeveniment per promocionar l’esport marítim i van assenyalar "la saturació de les instal·lacions esportives" com un problema a la ciutat.