Futbol

El City tem que l’adeu de Begiristain arrossegui Guardiola

S’acosten grans canvis al club ‘citizen’, que haurà de buscar relleu per a Txiki en la direcció esportiva. Cal veure si també per a l’entrenador.

El City tem que l’adeu de Begiristain arrossegui Guardiola
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

En l’últim partit del Manchester City a casa, una enorme pancarta en català a l’Etihad Stadium, emmarcada entre banderes estelades, demanava a Pep Guardiola que no se’n vagi el juny del 2025, quan acaba el seu contracte actual. Encara no ha revelat què farà el tècnic de Santpedor, que compleix la novena temporada al capdavant de l’equip anglès. En canvi, Txiki Begiristain, el director esportiu que el president Ferran Soriano va fitxar el 2012, s’ha avançat i ja ha comunicat als gestors del City que al final d’aquest curs posarà fi a la seva exitosa trajectòria, segons ha avançat The Athletic.

La sortida de Begiristain, com destacava ahir tota la premsa especialitzada anglesa, omple de punts negres la continuïtat de Guardiola. A ningú se li escapa que l’exdirector esportiu del Barça va resultar instrumental en el fitxatge del tècnic català. Ells dos són amics íntims i mengen plegats cada dia per intercanviar idees i impressions sobre l’equip. Una química imbatible d’un tàndem que ha propiciat la conquesta de 18 títols per al City des del 2016, quan va arribar Guardiola, entre ells sis Premier, una Champions, dues FA Cup, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs.

Projecció inqüestionable

Begiristain, de 60 anys, va començar a modelar la plantilla amb Roberto Mancini i Manuel Pellegrini abans de l’arribada de Guardiola i va guanyar una lliga i una copa anglesa. I la va perfeccionar dins del procés d’expansió del Manchester City fins ara, convertit el club en una superpotència del futbol europeu. La seva mirada esmolada sobre els fitxatges que cal fer, unida a la compenetració amb Guardiola i als bons fons de l’entitat, van elevar el club blue com mai abans en la seva història.

I ho va aconseguir en un mercat com el de la Premier, extremament competitiu, en el qual no falten propietaris amb les butxaques plenes. Kevin De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, Ederson, Kyle Walker, Rahim Sterling, Ruben Dias, John Stones i Erling Haaland han sigut algunes de les seves contractacions que han propulsat el City. L’última, Ilkay Gundogan, fitxat del Barça a cost zero, només una temporada després que el centrecampista alemany fes el viatge invers.

Notícies relacionades

Ja han començat a aparèixer noms com a possibles substituts de Begiristain. Hugo Viana, exfutbolista portuguès i actual director esportiu de l’Sporting de Portugal, surt com a favorit. També s’ha parlat de Quique Cárcel, l’actual director esportiu del Girona, però segons informa RAC1 ha rebutjat l’oferta. Andoni Zubizarreta, un altre candidat que ha aparegut, acaba de prendre possessió del càrrec al Porto que presideix André Villas-Boas.

Begiristain va estar al FC Barcelona del 2003 al 2010 com a secretari tècnic amb Joan Laporta de president i a l’aterrar Sandro Rosell va prendre la decisió d’anar-se’n. Deixava enrere molts anys d’èxits però també de desgast que només una institució com la barcelonista és capaç de provocar. No se sap què farà a partir d’ara. Fa tot l’efecte, sens dubte, que d’ofertes no n’hi faltaran.