El Barça, en cinc claus

Una derrota sense defensa

«Hem de fer autocrítica i ser més exigents. Però no és cap drama», confessa Aitana

«Per a qui no conegui l’equip, sempre traiem alguna cosa de la derrota», diu Alexia

L’equip de Pere Romeu no va tenir el control del partit en cap moment. I quan les blaugrana van emetre lleus senyals de millora, van rebre el segon gol, que castigava els seus errors.

3
Marcos López

Un gol en cada part. I de forma ben diferent. L’1-0 va arribar en la primera meitat a la sortida d’un córner en què el City va aprofitar una mala sortida de Cata Coll i va burxar en un Barça irreconeixible. El 2-0 va néixer en la segona, i l’equip anglès va disfrutar d’una mala acció defensiva de Patri Guijarro.

LA PRESSIÓ VA OFEGAR LES CAMPIONES.

Ja des de l’inici, el Barça estava incòmode. No era l’equip reconeixible, amo del partit, que governa la pilota amb autoritat. Anava a remolc del City. Del City i de la seva pressió, valenta, ordenada i, sobretot, persistent. No, no era qüestió del primer quart d’hora. El conjunt anglès va arraconar les blaugrana amb la seva pressió perquè va tenir el partit on i com volien. I el Barça no el va descodificar.

DE LA GRAN PARADA DE cata A LA MALA SORTIDA.

Mala cosa si en la primera part sortia més a la pantalla de televisió Cata Coll, la portera del Barça, que Aitana, Alexia o Ewa Pajor. Mala cosa perquè implicava el descontrol d’un partit en què no tenia precisió en la passada, producte de la pressió anglesa, que obligava la portera a prendre decisions arriscades amb el peu. Increïble va ser el seu regat, gairebé suïcida, encara que li sortís bé, a l’àrea petita per esquivar l’envestida de Jessica Park. Va sortir indemne Cata Coll, que va firmar després una parada bonica i eficaç. Preciosa, perquè va volar fins a l’escaire dret per interceptar el xut verinós tret de Jessica Park. La pilota va acabar en córner, pròleg de l’1-0, que va tenir Cata Coll, un altre cop, com a protagonista. Però per mal.

Va mesurar malament la sortida des del córner d’una pilota que s’allunyava del seu cos, i Vivianne Miedema va descobrir Naomi Layzell, la lateral dreta, que es va disfressar amb un nou postís. Va aprofitar l’error de Cata per firmar l’1-0, el primer en la seva carrera professional.

NI RASTRE DE LES ESTRELLES.

Entre Park i Miedema van empresonar Aitana, que va tenir poc pes en el partit, sobretot en una grisa primera meitat. Tan gris que, una vegada acabats aquells 45 minuts, amb l’1-0 al marcador, Alexia Putellas va ordenar dirigir-se corrent als vestidors. Les jugadores del City encara caminaven per la gespa, assaborint el gol, mentre les blaugrana sortien disparades per rebre les instruccions de Pere Romeu. Però les estrelles de l’equip (Alexia i Aitana) van passar sense deixar rastre en el debut europeu, al punt que totes dues van acabar sent substituïdes, ja amb el 2-0 en el marcador.

ROMEU, ESTRENA FRUSTRADA. Hi havia quatre canvis en l’onze inicial del Barça que debutava en la Champions 2024-2025 respecte a l’equip que va guanyar la Champions a la final de Bilbao a l’Olympique de Lió (2-0). Pere Romeu era el cinquè. Malgrat el gol anglès, no va tocar res en el descans; després va voler modificar l’ànima tàctica. Va entrar Claudia Pina per Engen, però no li va donar resultat. Va posar Patri Guijarro en la defensa i va omplir el mig camp ajuntant Alexia i Aitana. I amb el 2-0, a quatre minuts del final, va ordenar un triple canvi en el qual assumia la seva derrota. Va treure el seu centre del camp titular: Aitana, Alexia i Keira Walsh.

DEBILITAT AL DARRERE.

En els dos gols del City va quedar reflectit el greu problema que va angoixar el Barça. Al córner que va desencadenar l’1-0 va venir després el 2-0 a camp obert de la jamaicana Khadija Shaw per certificar la caiguda. "Hem de fer autocrítica, però no és un drama", va dir Aitana en la digestió de la derrota.