Nova etapa

Klopp dirigirà el futbol dels sis clubs del grup Red Bull

L’extècnic del Liverpool vetllarà per la promoció de talents i només canviaria la feina si rep una trucada de la selecció alemanya.

Jürgen Klopp, el nuevo director de fútbol del grupo Red Bull.

Jürgen Klopp, el nuevo director de fútbol del grupo Red Bull. / @redbull

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Jürgen Klopp no ha durat gaire, lluny del futbol. Va deixar el Liverpool, després de portar-lo al cim d’Europa, aquest estiu. I ara ja té una feina nova, de manera que compleix el que va dir al gener quan va avisar que se n’anava d’Anfield.

El tècnic alemany va explicar que no volia entrenar cap club. Ni tampoc una selecció. Klopp ha triat una altra destinació. És el nou director de futbol del grup Red Bull, que engloba uns quants clubs al món.

Serà el màxim responsable de promoure i fomentar l’aparició de nous talents en tots aquests clubs tenint una visió global, més enllà del dia a dia dels equips. Estarà pendent d’una mirada estratègica sobre els sis clubs que pertanyen al grup de Red Bull: Leipzig, Salzburg, patrocinat per la marca, tot i que no pertany al hòlding; Leeds United, Nova York, Bragantino (Brasil) i Omiya Ardija (Japó).

"Això no podria entusiasmar-me més", va afirmar l’exentrenador del Liverpool, que s’allunya de la rutina diària de les banquetes per establir-se en una posició diferent del futbol. Deixa, això sí, oberta en el contracte una possibilitat per acceptar, en cas que la rebi, una oferta de la selecció alemanya, càrrec que ara ostenta Julian Nageslmann.

La mateixa passió

"Després de 25 anys no podria estar més emocionat d’involucrar-me en un projecte com aquest", reconeix Klopp, que afegeix: "Pot ser que el paper hagi canviat, però la meva passió pel futbol i la gent que fan que aquest joc sigui el que és no ho ha fet", afirma, orgullós d’unir-se a Red Bull "per desenvolupar, millorar i recolzar l’increïble talent futbolístic" que hi ha en totes aquestes entitats.

¿Què farà Klopp? ¿Quin paper tindrà? "Veig el meu paper principalment com a mentor per als entrenadors i per a la gerència dels clubs de Red Bull, però en última instància soc part d’una organització que és única, innovadora i amb visió de futur", afegeix l’extècnic del Liverpool.

Un tècnic carismàtic

Notícies relacionades

"Estem molt orgullosos d’aquest entrenador excel·lent i, certament, el fitxatge més important en la història del futbol de Red Bull", va afirmar Oliver Mintzlaff, director executiu de projectes corporatius i inversions de la marca, que també recorda que el tècnic alemany "és una de les figures més grans i influents del futbol mundial, amb unes habilitats i un carisma que són extraordinaris."

A Anfield, el lloc de Klopp el va ocupar Arne Slot, l’extècnic del Feyenoord, que ha tingut un impacte immediat en el funcionament de l’equip. És el líder de la Premier, amb 18 punts de 21 (sis victòries i una sola derrota), al davant del Manchester City (17) i l’Arsenal (17).