HANDBOL

Masip acusa Xavi Pascual de voler "desmantellar" el Barça

L’assessor del president Laporta i mite del Palau carrega contra l’extècnic blaugrana per endur-se el porter Nielsen al Veszprém. «M’emprenya que hi hagi gent que ho blanquegi», clama.

Masip acusa Xavi Pascual de voler "desmantellar" el Barça
4
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Enric Masip, assessor presidencial des que Joan Laporta va guanyar les últimes eleccions i peça capital en el reduït cercle de govern del Barcelona, va carregar dimecres a la nit amb extrema duresa contra Xavi Pascual, Pasqui, que durant 12 anys va ser tècnic del primer equip d’handbol i ara entrenador del Veszprém hongarès. Entre altres coses, Masip, en una entrevista a RAC1 en què no va dubtar a atiar amb acarnissament, va acusar Pasqui de voler "desmantellar" el Barça d’handbol després que Catalunya Ràdio revelés que el porter Emil Nielsen fitxarà pel Veszprém a partir del 30 de juny del 2026, data en què Nielsen conclou el seu actual contracte.

"Aquí hi ha mala fe [de Xavi Pascual], perquè vol desmantellar el nostre equip", va assenyalar Masip, que va dir estar convençut que el tècnic del Veszprém "va tocar gairebé tots" els jugadors del Barça durant l’últim Mundial de clubs, torneig en què el Barça que entrena Antonio Carlos Ortega –el tècnic recomanat per Masip per substituir al seu dia Xavi Pascual, a qui es va rescindir el contracte– va perdre precisament contra els hongaresos.

La porteria, en l’aire

La fugida de Nielsen d’aquí un any i mig compromet el futur de la porteria del Barça, ja que el danès havia de ser el gran referent sota pals una vegada Gonzalo Pérez de Vargas –a qui se li va retirar la capitania quan també va decidir no renovar– marxi al Kiel el 30 de juny.

"El Barça li va posar [a Nielsen] un contracte molt més alt [de renovació]. Perquè és un jugador capital. La molèstia ve per Pasqui, a qui vaig posar jo com a entrenador quan era director esportiu. L’aposta va ser meva, tot i que la seva sortida no va ser la millor... Va guanyar una Champions abans d’anar-se’n, però feia sis anys que no la guanyava... I la gent es va queixar i deia que per què sortia un entrenador després de guanyar la Copa d’Europa. En aquell moment es va guanyar la Champions, perfecte, perquè som el Barça i guanyem. I l’aposta va ser per Ortega, un grandíssim entrenador que, sense els recursos d’abans, ha sigut capaç de guanyar dos Champions en tres anys", va exposar Masip, que va admetre no haver-se comunicat amb Xavi Pascual en les últimes dates.

I va continuar Masip, amb l’extècnic del Barça a la diana: "No és el que penso, és absolutament així [que ha actuat amb mala fe]. En l’últim Mundial ha intentat tocar Aleix Gómez, Luís Frade, Dika Mem... Els ha trucat per emportar-se’ls al seu projecte. Quan Pasqui entrenava a Romania no ens podia fer mal, era un equip fluix. Però el Veszprém és un històric. Sap greu que comenci a tocar a tothom. A gairebé tots. Als importants. Evidentment que hi ha mala fe, perquè vols desmantellar un equip per fitxar-los tu. Em molesta molt".

Masip tampoc va tenir objeccions a ficar en la seva coctelera els periodistes: "El que em molesta més és que sembla que hi hagi periodistes que se n’alegrin molt. ¿Us imagineu que en el PSG tothom estigués encantat que guanyés la Champions, com li passa a algun periodista? És curiós la corda que li donen periodistes del ram, sembla que faci gràcia. I a mi m’emprenya, que un individu [Pasqui] que ha guanyat aquí tres Champions toqui jugadors de casa. I m’emprenya encara més que alguns el blanquegin".

Normativa

Notícies relacionades

Masip va recordar que, segons la nova normativa, no està permès negociar amb jugadors d’altres equips més enllà de l’última temporada de contracte. "Ara, si no ets dins de l’última temporada, és il·legal. És el que diu la nova norma. I falta un any i mig [perquè Nielsen acabi la seva actual vinculació]. Per això no ho fan oficial", va assenyalar l’antiga llegenda de l’handbol blaugrana, que manté la seva samarreta penjada al Palau.

Enric Masip va insistir molt en la preferència de Nielsen pels diners, malgrat que va negar amb vehemència que el club prengui represàlies contra el porter: "En el Veszprém els jugadors paguen un 15% de retenció, aquí més del 50%. Hi ha tanta diferència de diners que, pagant ells molt menys, ens puguin treure els jugadors. Jo vaig tenir ofertes per anar-me’n quan era jugador, però sentia els colors. Jugar en el Barça no té preu. I abans això es valorava molt. Avui dia, un jugador diu que se’n va, ¡i la gent es posa en contra del club! Un individu se’n va per diners, i no dic que calgui castigar el jugador, però la gent es posiciona amb el jugador que cobrarà molts més diners i que ens deixa. No ho entenc, de veritat ¿Què ens està passant?".