LA LLIGA DE LES NACIONS

Espanya busca el lideratge del grup i evitar més lesions

La selecció rep avui a Múrcia Dinamarca, que va al capdavant amb dues victòries.  De la Fuente, que recupera Morata, presentarà una alineació amb algunes novetats.

Espanya busca el lideratge  del grup i evitar més lesions

Sefutbol

3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya torna a la competició en un duel d’alta exigència contra Dinamarca. Els nòrdics lideren el grup 4 de la lligueta de la Lliga de les Nacions amb sis punts en dues jornades, mentre que la Roja la segueix amb quatre punts. Per tant, una victòria situaria la Vermella al capdavant.

Cal recordar que la UEFA ha canviat el format de la competició. Ara es classifiquen els dos primers per als quarts de final, que es disputaran al març com a pas previ a la final a quatre del juny. Espanya n’és l’actual campiona i vol deixar enrere els seus altres tres rivals: Dinamarca, Suïssa i Sèrbia, que serà el rival dimarts vinent a Còrdova.

Luis de la Fuente vol competir al màxim, tot i que també té com a prioritat evitar més lesions de futbolistes en la plaga que travessa Espanya. Al tècnic de la Rioja li van caure Carvajal i Ferran Torres el cap de setmana, mentre que no ha volgut forçar futbolistes tocats com Nico Williams, Bryan Gil i Yéremi Pino.

Futbolistes al 100%

El seleccionador sempre té aquest punt de prudència i només jugaran els futbolistes que estiguin al cent per cent. En aquest sentit, es podran veure novetats destacades, com la presència de Zubimendi en lloc de Rodri, lesionat de llarga durada, o de Mingueza com a amo del lateral dret per cobrir la baixa de Carvajal. A la porteria continuarà David Raya, mentre Unai Simón continua recuperant-se de la seva intervenció al canell amb una defensa en què, a més de Mingueza, és fix Laporte, acompanyat de Cubarsí o Vivian, i a l’esquerra batallaran Cucurella amb Grimaldo.

Zubimendi serà el far de l’equip, acompanyat per Fabián i pel talent de Pedri. Mikel Merino també torna després d’un estiu agitat pel seu fitxatge per l’Arsenal i és una opció clara per entrar de nou. En atac, De la Fuente també ha perdut Ayoze, però en canvi ja té el seu capità Álvaro Morata. A la dreta és indiscutible Lamine Yamal, mentre que a l’esquerra es podria situar Oyarzabal, amb Bryan Zaragoza d’alternativa si De la Fuente busca més poder l’un contra un.

Espanya paga l’excedent de partits d’un calendari tan carregat, però De la Fuente ha aconseguit construir un equip en què les absències estan compensades. Era l’objectiu quan va arribar com a seleccionador i l’ha complert. El partit es disputarà a l’estadi Nueva Condomina de Múrcia (ara anomenat Enrique Roca), on s’espera que estigui ple en una ciutat futbolera que té el seu equip a la Primera Federació.

Dinamarca, amb baixes

Notícies relacionades

Per la seva banda, Dinamarca s’ha instal·lat aquesta setmana a la Costa Blanca per preparar el partit i, com no podia ser de cap altra manera, també li han caigut jugadors importants. L’absència més destacada és la del central Andersen, un dels millors de la Premier League i pel qual el Fulham va pagar més de 30 milions al Crystal Palace. La seva gran carta està en atac amb els jugadors del Manchester United. El veterà Eriksen, que als seus 32 anys és indiscutible, i el jove Hojlund, de 21 anys, que és una de les esperances principals a Old Trafford.

Dinamarca és un equip físic i poderós davant el qual Espanya s’haurà d’imposar per la seva qualitat tècnica. La lluita està assegurada amb un centre del camp on Hjulmand, del Sporting de Portugal, és un dels seus pilars. Sota els pals hi haurà el veterà Kasper Schmeichel, qui, als seus 37 anys, es resisteix a penjar els guants al Celtic de Glasgow.