Sinner reafirma el número 1 de l’any al guanyar Djokovic

El tennista italià va assaborir el seu triomf a la final del Masters 1000 de Shanghai sota l’atenta mirada dels seus rivals, Federer i Alcaraz.

Sinner reafirma el número 1 de l’any al guanyar Djokovic
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Contra Carlos Alcaraz i Roger Federer a les grades, Jannick Sinner va reafirmar el seu número 1 mundial de l’any derrotant Novak Djokovic a la final del Masters 1000 de Shanghai al vèncer per 7-6 (4), 6-3) en 1 hora i 39 minuts. El tennista italià, de 23 anys, va guanyar el 21 títol de la seva carrera i el quart Masters 1000 en una temporada en què s’ha convertit en el primer italià a acabar l’any al cim del tennis i en el tercer jugador de la història que guanya en una mateixa temporada l’Open d’Austràlia, el US Open i tres Masters 1000 en pista dura. Una proesa que només havien aconseguit Federer, el 2006, i Djokovic, el 2011 i el 2015.

Sinner, que ja s’havia assegurat acabar primer del 2024 al superar les semifinals dissabte, es va mostrar superior al tennista serbi, que malgrat haver mantingut el pols fins al tie-break del primer set, no va poder seguir el ritme, i va perdre la possibilitat de sumar el títol 100 de la seva carrera.

Després de dominar en el tie-break, Sinner ja no va deixar escapar aquest avantatge, sense concedir un sol punt de break al seu oponent. El tennista italià, encara sota amenaça de suspensió després del recurs de l’Agència Mundial Antidopatge pel seu cas positiu, es va mostrar tranquil i molt sòlid contra un Djokovic que li va reconèixer la superioritat al final del partit. "Has demostrat que ets el millor jugador del món", li va dir el tennista serbi, de 37 anys.

Sinner sumarà amb aquesta victòria 11.920 punts per liderar el rànquing de l’ATP, amb 4.800 punts d’avantatge sobre Alcaraz. Una diferència impossible de superar quan encara queden en joc el Masters 1000 de París i la Copa dels Mestres a Torí, on tots dos tornaran a ser els favorits. "Ha sigut una gran temporada per a mi, però no ha acabat. És un orgull ser el primer tennista italià a aconseguir el número 1", confessava.

Sinner va assaborir el seu triomf sota l’atenta mirada dels seus rivals, Federer i Alcaraz, presents a Shanghai, el suís convidat pel torneig i el murcià que va viatjar ahir a la milionària exhibició que jugaran també l’italià i el serbi, juntament amb Rafael Nadal, després d’anunciar la seva retirada a final d’any, Daniïl Medvédev i Holger Rune a Riad (Aràbia Saudita) del 16 al 19 d’octubre.

Bromes amb Federer i Alcaraz

Notícies relacionades

"Desitjaria que fossis aquí jugant amb nosaltres", li va dir Djokovic des de la pista. "Probablement sigui la primera vegada que jugo davant teu, una mica de pressió. És bo que siguis aquí, com també Carlos (Alcaraz) i Juan Carlos (Ferrero)". A la qual cosa Sinner, poc després, afegiria: "He jugat contra una llegenda. Ara veig llegendes per tot arreu". En el seu discurs després de la seva victòria va assegurar que "jo només intento seguir-los el ritme".

Sinner tornarà a veure’s amb ells en aquesta supermilionària exhibició en la qual cadascun dels sis jugadors té assegurat un fix mínim d’1,5 milions de dòlars i el guanyador s’emportarà 6 milions de més, el premi més gran en la història del tennis. La competició s’iniciarà aquest dimecres.