Futbol

De la Fuente nega pressions del Barça per alliberar Lamine

El seleccionador va revelar que el davanter blaugrana li va dir que no estava al cent per cent. «No som kamikazes i sempre cuidem el jugador», va sentenciar.

Lamine Yamal, en el partido de la selección española en Murcia contra Dinamarca.

Lamine Yamal, en el partido de la selección española en Murcia contra Dinamarca. / @SEFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Sense Lamine Yamal, que ja està descansant a Barcelona, i a la recerca d’un triomf contra Sèrbia que li obri les portes dels quarts de final de la Lliga de les Nacions, corona que defensa. Aquest és el retrat de l’Espanya de Luis de la Fuente, el seleccionador que va haver de donar ahir explicacions per la gestió del jove davanter blaugrana.

"T’explicaré el que ha passat. Lamine tenia una molèstia i jo li vaig preguntar com estava. Li vaig preguntar que si podia jugar dimarts i, quan hi ha dubtes, no hi ha dubtes. Es mira per al millor per al futbolista i hem decidit que descansés. Ho hem fet amb altres, no hi ha cap excepció. No som kamikazes i sempre cuidem el jugador", va dir ahir el seleccionador.

"Míster, jo no estic a punt per a un partit importantíssim com aquest. No em sento preparat, em va dir. I jo confio cegament en ell. No en tinc cap dubte", va explicar De la Fuente, elogiant "l’honestedat" que va mostrar el jove davanter del Barça.

El Barça, la inquietud del qual va augmentar al veure sortir coixejant el davanter a Múrcia, després de l’ajustat triomf contra Dinamarca, es va sortir amb la seva perquè va aconseguir que la Federació Espanyola de Futbol (FEF) desbloquegés la sortida del jove. "Jo no he parlat amb ningú del Barça, amb ningú", va precisar el tècnic de La Rioja, assumint l’autoria de la decisió de prescindir del jugador per esquivar qualsevol tipus de pressió del club blaugrana.

Van ser hores de tensió. Tensió i diplomàcia perquè el club blaugrana va activar tots els recursos al seu abast perquè Lamine Yamal no jugarà aquesta nit a Còrdova, alertat per la fatiga muscular que irradien les seves cames.

Va voler deixar clar el seleccionador que "no" hi ha hagut falta de compromís de Lamine Yamal amb la selecció. "No, no. Simplement, va remetre unes molèsties com tenien altres companys. Si altres companys em diguessin el mateix que Lamine, també estarien a casa. Va jugar el que havia de jugar perquè això és futbol. No hi ha més debat", va dir en to cansat el tècnic.

Dosificació

Hansi Flick estava avisat des de fa setmanes. Per això va agilitzar el pla per anar dosificant el davanter en els tres últims partits: suplent a Pamplona (va jugar 31 minuts), titular i substituït davant Young Boys (75 minuts) i a Vitòria contra l’Alabès (67 minuts), canviant-lo ja amb el 0-3 al marcador, fet que provocar, això sí, l’enuig de Lamine Yamal. Enuig matisat perquè va dir ell que s’havia enfadat amb ell mateix.

Però tanta dosificació es va trencar perquè De la Fuente, com va demostrar davant Dinamarca, no està en la mateixa línia de pensament que Flick. Són els clubs els que han de rotar, no la selecció, va deixar dit el tècnic de La Rioja.

Notícies relacionades

Però en les hores posteriors a la imatge de Lamine coixejant va canviar d’opinió i va acceptar la petició, o gairebé exigència, del Barça per alliberar el davanter, que s’estalvia així el segon duel d’aquesta finestra. Ahir els metges del Barça van confirmar el diagnòstic dels seus col·legues de la selecció: sobrecàrrega muscular.

No hi ha, per tant, cap lesió muscular. Però la precaució presidirà tots els passos que adoptarà Flick tenint en compte el carregat calendari que li espera al seu equip amb tres partits en tot just sis dies: Sevilla (diumenge 20) i Bayern Múnic (dimecres 23), tots dos a Montjuïc abans de volar cap al Santiago Bernabeú per disputar el clàssic de la Lliga (dissabte 26). Els tres partits seran a les nou del vespre.