LA PRECAMPANYA BARCELONISTA

Termes s’uneix a Som un Clam per a una oposició "frontal"

El creador de Bizum revela que uneix el seu projecte per a la presidència del Barça al grup que encapçala Joan Camprubí Montal i demana la fusió de tots els opositors contra Laporta.

Termes s’uneix a Som un Clam per a una oposició "frontal"
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Jordi Termes, el creador de Bizum que s’ha postulat per presidir el Barça, va anunciar ahir a través dels micròfons de Catalunya Ràdio que s’uneix a la plataforma Som un Clam, que lideren Joan Camprubí Montal, net de l’expresident blaugrana, i Jordi Roche, expresident de la Federació Catalana de Futbol, entre d’altres.

Termes, que prèviament havia declarat que només s’uniria a altres opositors si era per liderar una candidatura a les eleccions del 2026, va confessar que es va sentir seduït pel grup, que encapçalar el moviment ja no és condició imprescindible i va realitzar una crida als altres aspirants a succeir Joan Laporta a formar una candidatura única.

Som un Clam es presenta oficialment en societat aquest dijous i ho farà amb una incorporació empresarial de pes com la de Termes. Aquest havia revelat en diferents entrevistes, com a EL PERIÓDICO, el seu desig de proposar-se per reconduir la mala situació econòmica del FC Barcelona en els comicis del 2026. "Aquestes eleccions no van de portar Haaland sinó de com reconduir el Barça i no dilapidar diners. És una oposició frontal a Laporta", va dir a l’emissora pública catalana.

Una reunió fructífera

Termes va revelar que aquest estiu va entrar en contacte amb Som un Clam, un moviment que s’ha organitzat sigil·losament i ha aconseguit convocatòries nombroses en els primers actes que ha portat a terme en diverses localitats de Catalunya. I aquestes preses de contacte li van fer variar el seu full de ruta cap a la llotja del FC Barcelona.

"Em va passar una cosa molt curiosa. Vaig fer un dinar amb una persona, després amb una altra que seria amb tres persones de Som un Clam. I em vaig trobar amb 25. Em van fer tota mena de preguntes i em vaig adonar que coincidíem en la manera de veure el Barça. Hi coincidíem del tot. D’entrada, em van guanyar un 50% perquè van interrompre els seus treballs per conèixer Jordi Termes. Em va arribar al cor. Vaig anar a casa i la meva dona em va preguntar: ‘¿Com ha anat? Ha anat bé’, vaig dir. L’endemà em vaig despertar malament, no havia dormit bé. I era perquè, com vaig dir a la meva dona, ‘em moro de ganes de treballar amb aquesta gent".

"El Barça està malament"

A l’anunciar que s’ha unit a Som un Clam, Termes va proclamar la seva voluntat universalista. "Tinc un somni. ¿Quin és? Que tota l’oposició s’uneixi en una única candidatura". Aquí inclou el financer Marc Ciria i l’excandidat Víctor Font, que ha convocat avui els mitjans per valorar la convocatòria telemàtica de l’assemblea de compromissaris d’aquest dissabte, una fórmula que ha indignat un ampli sector del barcelonisme, que volia que fos presencial.

Notícies relacionades

Termes, de 50 anys, va lamentar el declivi dels comptes del FC Barcelona i la falta de professionalització de la gestió. "El Barça està malament i necessita una intervenció", va comentar. "El senyor Laporta va preguntar recentment als que el critiquen que on eren el 2021. És una pregunta perversa. El senyor Bartomeu va arruïnar el club i ell va venir a salvar-lo, segons diu. I jo dic que al senyor Bartomeu el va portar al Barça el senyor Laporta, no el senyor Termes. A la foto del 2003 hi havia Bartomeu i el va portar ell".

I va afegir: "El 2021, ¿on era jo? Doncs treballant, per poder firmar els avals que calgui. No vindrà el meu sogre a firmar-lo, que va ser qui va avalar Laporta. ¿Què feia el 2021? Ja dic, treballar per poder presentar-me".