Antiviolència proposa un tancament total de 15 dies del camp de l’Atlètic

Antiviolència proposa un tancament total de 15 dies del camp de l’Atlètic

ATLÉTICO

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

La Comissió Antiviolència va proposar ahir un tancament complet del Metropolitano durant 15 dies, a més d’una multa de 65.000 euros a l’Atlètic pels incidents produïts en el derbi contra el Reial Madrid. Durant el partit es van llançar encenedors i altres objectes des del fons sud de l’estadi, que van obligar l’àrbitre a aturar el partit durant 15 minuts.

El 2 d’octubre passat, Competició havia decretat el tancament parcial de la zona ultra durant els tres pròxims partits pels incidents del derbi madrileny. Davant les dues sancions, la d’Antiviolència i Competició, no se sumarien les dues multes, per la qual cosa la superior absorbeix la inferior. Situació similar a la que es va viure en el derbi sevillà fa uns anys. L’Atlètic hauria identificat ja sis seguidors relacionats amb aquests fets i estaria en procés d’identificar-ne altres de relacionats.

"Un error greu"

Notícies relacionades

La proposta d’Antiviolència és recurrible i parteix d’un procés que va arrencar fa dies, quan la comissió va definir l’esdevingut el 29 de setembre com a "molt greu". En el seu dia, el CSD, del qual depèn l’òrgan, va explicar en un comunicat que l’ocorregut va ser "inacceptable" i que "en cap cas és admissible que es normalitzin conductes que estan allunyades del bon ordre públic, i és necessària la col·laboració de tots els assistents per mantenir el futbol com un espectacle esportiu segur". A Antiviolència consideren com "un error greu" que els jugadors locals celebressin l’empat amb el fons des del qual es van llançar els objectes.

L’Atlètic va recórrer davant el Comitè d’Apel·lació la decisió de Competició, inferior en afectació als seus interessos que el d’Antiviolència, en el qual va imposar el tancament durant tres partits de la grada baixa del fons sud del Metropolitano.