Cartell rupturista de Barceló per al 125è aniversari del Barça

«No sé el que s’ha de veure en el quadre, però dins d’aquesta obra hi ha un equip de futbol», explica l’artista mallorquí, culer confés, davant una creació que «emociona» Laporta.

Cartell rupturista de Barceló per al 125è aniversari del Barça
2
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Els fastos de la celebració del 125 aniversari del Futbol Club Barcelona tenien ahir un dels seus punts culminants amb la presentació del cartell oficial, obra del pintor, escultor i ceramista mallorquí Miquel Barceló. Una obra rupturista que va merèixer l’ovació dels assistents davant la satisfacció de l’artista i del president del Barça, Joan Laporta. En un Auditori 1899 ple de convidats de categoria i on fins i tot va acudir el tècnic Hansi Flick, l’obra de Barceló va despertar especial expectació al ser el successor de Josep Sagrelles (responsable del cartell del 25 aniversari), Sebastián Rey Padilla (50), Joan Miró (75) i Antoni Tàpies, que va ser qui es va encarregar de l’obra commemorativa del centenari.

Barceló, premi Príncep d’Astúries de les Arts de 2003 i responsable entre altres obres emblemàtiques de les pintures de la cúpula de la seu del Consell de Drets Humans de l’ONU (la Sala dels Drets Humans) amb el seu icònic mar d’estalactites, va ser l’encarregat de destapar el cartell al costat de Laporta. L’artista va parlar del seu treball i de quant li va costar realitzar-lo: "Pensava que no sortiria. Vaig trigar. He treballat mesos en això. Vaig començar a dibuixar-lo a Mallorca, després, fa tres mesos a Barcelona. Però fins i tot vaig demanar un temps extra perquè no em sortia el que volia. Però va ser divertit".

"No sé el que s’ha de veure en el quadre. Però aquí hi ha moltes figures humanes, dins hi ha un equip de futbol. Onze i alguns més. Vegetals, minerals, animals, peixos… Fins i tot una gamba", va abundar l’artista balear mentre mirava de reüll el seu quadre.

Gala al Liceu

Notícies relacionades

Laporta no cabia en si de goig: "Té tanta llum que il·lumina els 125 anys de la història del Barça. És un pas per la vida del Barça. El cartell té vida. Quan el vaig veure, em vaig emocionar. Aquesta obra m’emociona. Barceló és el millor artista del món, a més de culer".

També va aplaudir de valent David Carabén, comissionat de l’aniversari: "El Barça és un club tan gran que fa que el dia a dia mani molt. I de vegades oblidem que tenim 125 anys d’història. La història és el que ens diu realment el que som, no l’últim resultat". El club també va informar que la gala de l’aniversari se celebrarà el 29 de novembre, el dia exacte de l’aniversari, al Liceu. "Escollirem el cant del 125 aniversari entre tres finalistes, i els socis escolliran el guanyador", va anunciar Carabén. A més, l’entitat blaugrana va anunciar que també col·laborarà en els actes l’Abadia de Montserrat.