Font avisa del caos: "¡Compte amb l’herència de Laporta!"

El candidat del 2021 equipara l’actual president amb Bartomeu («continuem amb els mateixos tics») i denuncia que el Barça ja ha perdut més de 1.000 milions en tres anys.

Font avisa del caos: "¡Compte amb l’herència de Laporta!"
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Al Barça ja s’han començat a moure les plaques tectòniques preelectorals, sense que encara se sàpiga si s’avancen a l’estiu del 2025 o es manté la data fixada el 2026. I Víctor Font, que es declarava "líder de l’oposició" a Joan Laporta, veu com s’està formant un grup entorn de la figura de Joan Camprubí i aquesta associació Som un Clam, que ha captat per a la causa Jordi Termes, empresari català i fundador de Bizum.

"Compartim diagnòstic i visió: cal sumar esforços", va dir ahir Font en una compareixença davant la premsa en la qual va retratar el caos econòmic que viu el Barça equiparant-lo amb el drama que va deixar Bartomeu. "Seguim amb els mateixos tics de Bartomeu. ¡Compte amb l’herència de Laporta! Actualment i mirant aquestes xifres, és on som ara. ¡Són números! Hem tornat a la casella de sortida. Estem pitjor", va sentenciar l’empresari de Granollers, que demana "votar no als comptes" en l’assemblea de compromissaris de dissabte, que es farà de forma telemàtica, malgrat que l’oposició va reclamar que fos presencial. El tauler preelectoral blaugrana es va movent, mentre el president Joan Laporta se sent tranquil, enganxat a la ratxa exitosa del projecte Flick, que ha fet tornar la calma a Montjuïc i a la ciutat esportiva del Barça. I, sobretot, a la llotja. Però Font va voler recalcar que la institució fa "quatre anys que està en fallida tècnica perquè el deute ha augmentat en 152 milions i se situa, sense comptar l’Espai Barça, en 1.300 milions," va precisar.

Moció de censura a estudi

El candidat derrotat per Laporta en les eleccions de fa tres anys sap que el paisatge està canviant ràpidament. Per començar, demà apareixeran Joan Camprubí i Jordi Termes en públic per visualitzar una potent via alternativa a la laportista. Font, mentrestant, s’ho mira amb inquietud, recordant que "està treballant per aglutinar tots els sectors del barcelonisme", tot i que sempre exercint ell com a líder.

Notícies relacionades

Per si de cas, ha elevat el to de la denúncia i ahir va obrir la porta a una moció de censura, cosa que no contemplava abans. "No descarto mai una moció de censura: és l’única eina que tenim els socis per tenir el control del club", va remarcar l’empresari, mentre qualificava "la venda de Barça Studios com l’operació més fictícia de la història del futbol, i no ho diu l’oposició sinó que ho diu l’auditor". I hi ha posat xifres. El resultat d’aquest exercici, que indica unes pèrdues de 91 milions, s’hauria disparat fins als 350.

"Si no reformulem els comptes tenim un greu risc que els que vinguin després rebin una herència tan negativa com la de Bartomeu", va dir Font remarcant la seva idea troncal: Laporta deixarà una herència encara pitjor que la de Barto.