La jutge manté imputat Rocha pel cas Supercopa

Delia Rodrigo

Delia Rodrigo

1
Es llegeix en minuts
SERGIO R. VIÑAS / TOÑO CALLEJA FLÓREZ

La jutge que investiga el cas Supercopa, Delia Rodrigo, ha confirmat la seva decisió d’imputar l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Pedro Rocha, segons una interlocutòria a què ha tingut accés El Periódico de España. En la resolució, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid) explica que en aquests moments analitza si, com estableix el manual de procediment en l’àmbit econòmic de la RFEF, la intervenció "directa" de Rocha era necessària per a la consecució del contracte amb l’empresa saudita.

A més, la jutge ressalta que fins al moment a Rocha se li atribueix la participació en els fets "per raó de la seva condició de vicepresident de la RFEF en l’àrea econòmica, qui per, aquesta condició, hauria tingut una participació indirecta en la contractació de l’esdeveniment de la Supercopa per a la seva celebració a l’Aràbia Saudita en data 11 de setembre del 2019". Aquest acord, prossegueix la resolució, "dona inici a aquesta instrucció per la possible existència d’irregularitats en la seva consecució, havent tingut també participació en les posteriors addendes al referit contracte de data 29 de desembre del 2020".

Inhabilitat

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Rocha continua imputat en la causa que investiga la presumpta corrupció en la RFEF sota la presidència de Luis Rubiales. Rocha, designat per aquest com el seu successor, va ser inicialment citat com a testimoni. No obstant, després d’escoltar la seva declaració, la jutge va decidir canviar la seva condició a la d’investigat, a l’assegurar que desconeixia fets que, pel seu càrrec, havia d’haver conegut.

En l’actualitat, Rocha està inhabilitat després de la sanció del Tribunal Administratiu de l’Esport per excedir-se en les seves funcions quan va presidir la gestora de la RFEF.