L’aura i el futbol d’Alexia tornen a liderar el Barça

La capitana blaugrana està sent primordial en aquest inici de temporada en els plans de Pere Romeu i en responsabilitats al camp, com va demostrar en el derbi contra l’Espanyol.

L’aura i el futbol d’Alexia tornen a liderar el Barça
3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Superar-se. Vèncer les pors i no fer cas del que es diu. Alexia Putellas va viure i va sentir moltes coses. Que no tornaria a ser la que era, que se li havia apagat la llum, que després de la lesió deixaria de ser la jugadora determinant que sempre va ser. Ella, enmig d’una tempesta que va canviar l’esport per sempre (i que va liderar també), es va posar a treballar. Ni les dues intervencions al genoll, ni l’ensurt contra el Benfica, que la va obligar a tornar a parar, ni les enraonies, xafardejos o crítica. Res d’això la va fer perdre el focus. Va treballar cada dia amb un objectiu clar: tornar. No només a ser el que era sinó a disfrutar. Perquè això és per a Alexia el futbol.

Ha recuperat la capitana del Barça aquesta tranquil·litat que sempre li ha sigut tan característica. Ha superat la lesió, tant físicament com mentalment, i aquesta temporada torna a exercir el paper clau que va trobar a faltar l’any passat. La seva aura i presència mai van deixar d’intimidar els rivals. I, tot i que fos amb menys presència en els partits, continuava sent decisiva. Aquesta temporada ha tornat al seu millor exponent.

En les cites importants

Alexia canvia un partit. Un exemple clar va ser contra l’Espanyol aquest cap de setmana passat. Va sortir de la banqueta en el descans, quan el Barça anava per sota en el marcador per tercer partit consecutiu. La capitana va tornar a fer visible el centre del camp, va dirigir el futbol del seu equip i va marcar dos dels gols (el segon i el tercer) que van encaminar la golejada en el derbi català.

Alexia apareix sempre que el Barça la necessita. És de les futbolistes de les cites importants, però també la que soluciona un partit on l’equip no ho veu clar. Aquest inici de temporada, entre ajustos i canvis, el Barça l’ha necessitat per desencallar alguns duels. I ella mai ha tingut complexos de posar-se l’equip a l’esquena.

Feina mental

La seva llegenda està a punt de fer-se encara més gran. La capitana està a tan sols dues dianes d’igualar l’uruguaià Luis Suárez entre els millors golejadors en la història del Barça. Els seus rècords marcaran un abans i un després.

La feina mental és una part clau per entendre la recuperació d’Alexia. L’altra és el sacrifici. Ja ho explicava al seu documental, gravat en la primera etapa (i la més cruel) de la seva lesió. Quan tornés a la gespa, tots els seus rivals la pressionarien. "Sortiré a competir contra bèsties, així que jo he de ser una bèstia", confessava en un dels capítols. I el camí per fer-ho ha sigut dur, rocós i amb molt sacrifici.

Notícies relacionades

Però Alexia no va dubtar i gràcies a això els culers i tots els aficionats al futbol poden tornar a disfrutar de la màgia sobre el camp d’una dona que és també la veu d’una generació, la imatge de la lluita reivindicativa del futbol femení espanyol.

Discurs autocrític de Pere Romeu

Torna la Champions al Johan Cruyff. Després de la dura derrota a Manchester en la primera jornada, l’equip de Pere Romeu vol tornar a imposar-se en la competició europea. Les campiones reben el Hammarby de Suècia a casa amb tota la intenció de recompondre’s. El tècnic blaugrana va entonar un discurs autocrític i realista respecte a la situació de l’equip aquest inici de temporada. «Crec que en el futbol, com en la vida en general, no tot és acció-reacció. No crec que estiguem fent les coses molt malament, però tampoc estic orgullós», va confessar en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament. «Cap jugadora està contenta, però han sigut situacions esporàdiques, algunes de controlables i d’altres, mèrit del rival. L’entrenador i les jugadores som aquí per revertir aquestes coses. Tenim partits cada tres dies per millorar la nostra versió», va afegir.