Alcaraz i Nadalse citen a l’Aràbia Saudita per últim cop

El murcià va superar el danès Rune sense problemes (6-4, 6-2) en l’exhibició milionària de Riad. Els dos espanyols s’enfronten avui abans de jugar junts la Davis.

Alcaraz i Nadalse citen a l’Aràbia Saudita per últim cop
3
Es llegeix en minuts

Tot semblava muntat, fins i tot de manera una mica forçada, per donar a la gent el que vol. Els quadros del Six Kings Slam, fets a dit pels organitzadors, porten directament a diversos partits, si no hi ha sorpreses, d’aquells que tothom vol veure encara que sigui en un torneig d’exhibició. A l’horitzó hi ha un possible Nadal-Djokovic, una hipotètica final Alcaraz-Sinner... i per descomptat, properament, ja està confirmat un que de segur atraurà centenars de milers d’espanyols, i també multitud d’aficionats de tot el món.

El rei del tennis espanyol contra el seu hereu, aquest que ja ha assumit la seva corona. Rafa Nadal i Carlos Alcaraz s’enfrontaran avui, no abans de les 20.00 hores, en les semifinals del Six Kings Slam. D’aquí unes setmanes, a finals de novembre, jugaran junts la final de la Copa Davis de Màlaga.

El murcià va fer ahir el que tocava al guanyar sense problemes el danès Holger Rune (6-4, 6-2). Avui es jugarà accedir a la final d’aquest particular torneig d’exhibició i poder jugar pel suculent pot de sis milions de dòlars. Però, per sobre d’això, Alcaraz i Nadal viuran l’últim episodi d’una rivalitat que ha viscut pocs capítols, al coincidir els problemes amb les lesions del Rafa amb els anys d’enlairament del Carlitos, però molt intensos. I, per descomptat, molt mediàtics.

La primera vegada que Nadal i Alcaraz es van veure les cares en una pista de tennis va ser en territori local, en la segona ronda del Masters 1000 de Madrid del 2021. En aquell temps, el Carlitos no era més que un adolescent (va fer 18 anys aquell mateix dia) del qual es parlava molt bé i s’esperava molt. De fet, va participar en el torneig després d’haver rebut una invitació de l’organització.

Falta d’experiència

Però el partit contra Rafa eren paraules majors, i allà va notar la falta d’experiència i el pes del rival, que poc després conqueriria Roland Garros. El balear va passar per sobre del seu compatriota, a qui no va donar opció (6-1, 6-2).

No havia passat ni un any des de la primera vegada que s’havien enfrontat, però les coses ja havien avançat molt, sobretot per a un Alcaraz que ja començava a demostrar que l’apel·latiu de promesa li duraria poc. I això que Nadal arribava llançat a Indian Wells el 2022, després d’haver guanyat l’Open de Australia un mes abans i a l’avantsala de guanyar el seu últim gran, Roland Garros. El balear va haver de tirar de repertori i experiència per frenar el seu hereu. El matx de semifinals va derivar en un partidàs va acabar decantant-se del costat del balear, que es va esprémer fins al punt de lesionar-se, per 6-4, 4-6, 6-3. Però, malgrat la derrota, Alcaraz va demostrar que ja estava per competir contra qualsevol. Una setmana després va guanyar el seu primer Masters 1000 a Miami, i tot just uns mesos després, al setembre, es va convertir en el número u més jove de la història després de guanyar el seu primer Grand Slam, el US Open.

Notícies relacionades

Abans d’això, això sí, Alcaraz va tenir temps per rescabalar-se i derrotar per primera vegada en la seva carrera (i única en partit oficial) el seu ídol. Van tornar a enfrontar-se en el Masters 1000 de Madrid el 2022, aquesta vegada a quarts. Nadal no competia des d’Indian Wells, on s’havia lesionat en el seu anterior partit amb el murcià, que ja donava mostres d’estar en un estat de forma colossal. Tant com per guanyar Rafa en terra (6-2, 1-6, 6-3) amb un vendaval de joc.

L’última vegada que tots dos van coincidir en una pista de tennis, no va ser precisament per protagonitzar un duel per al record. Nadal feia molt que no competia, però va forçar per estar present el març d’aquest any pel compromís que havia adquirit amb Netflix per celebrar una exhibició a Las Vegas. El partit disputat a l’emblemàtic Michelob Ultra Arena va acabar amb el suspens del súper tie-break que es va emportar Alcaraz (3-6, 6-4 i 14-12).