L’advocada de Mbappé parla d’una "trampa" a l’astre

Marie-Alix Canu-Bernard va expressar la seva sospita per la mediatització en temps real d’una investigació a Suècia per una suposada violació del madridista.

L’advocada de Mbappé parla d’una "trampa" a l’astre

CHEMA NOYA / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les advocades de Kylian Mbappé, Marie-Alix Canu-Bernard, es va preguntar ahir si el jugador està sent víctima d’una "trampa" per la mediatització en temps real d’una investigació a Suècia per una suposada violació. "Quan es presenta una denúncia tan greu, i els mitjans de comunicació se’n fan ressò en temps real, quan es tracta d’una figura tan famosa arreu del món, sorgeixen preguntes. ¿Li han parat una trampa? No estic traient conclusions d’aquest tipus, no ho sé. Només em pregunto sobre el moment i la forma en què es va fer", va dir la cadena BFMTV.

Canu-Bernard va apuntar que, malgrat la seguretat i la privacitat que envolten sempre el jugador en la vida personal i les seves escasses escapades d’aquest tipus, "algú sabia que anava a Estocolm" i per això va ser fotografiat per un paparazi i un tabloide (Aftonbladet) va publicar ràpid les imatges. "Com per atzar –va qüestionar la lletrada francesa–, el mateix diari va publicar un reportatge en què s’afirmava que s’havia presentat una denúncia".

Per a l’advocada també és sorprenent la mediatització en temps real que s’està veient en aquest cas, especialment tenint en compte que a Suècia el secret de sumari és absolut. "El comunicat del fiscal no diu res. Ipso facto no van ser els tribunals els que van filtrar aquesta informació, ni la policia. Ells porten al peu de la lletra el secret", va asseverar.

Quant a l’obertura d’una investigació, confirmada ahir per la fiscalia respecte a una presumpta violació comesa el 10 d’octubre en un hotel del centre d’Estocolm mentre Mbappé era a la capital sueca, Canu-Bernard ho va celebrar a fi que s’aclareixin els fets.

"Molt serè"

"Com que no va passar res i en la mesura que hi ha 10.000 càmeres en un hotel, molt millor. Com hem vist en històries recents d’esportistes a l’estranger, gràcies a les càmeres i als passadissos dels hotels podem saber exactament el que va passar o no va passar", va expressar la lletrada.

No va descartar, no obstant, que si el "frenesí mediàtic" i les acusacions velades persisteixen sense que es pugui donar llum ràpidament sobre els veritables fets, el jugador hagi de ser interrogat pels investigadors suecs.

Notícies relacionades

L’advocada va afirmar que malgrat tot el jugador, que ahir es va entrenar amb el Reial Madrid, està "molt serè" perquè hi ha un cordó sanitari entorn seu per protegir-lo d’aquests contratemps de la notorietat i perquè sap que no va fer res. Però igualment és impactant per a ell veure’s implicat en una acusació d’aquest tipus. "Tot i que no sapiguem si [la investigació] va dirigida contra ell, els mitjans de comunicació s’afanyen a dir que sí", va lamentar.

"Durant mesos ha sigut objecte d’una campanya de denigració i atacs a la seva imatge", va criticar també. Canu-Bernard va reafirmar que preparen una denúncia per difamació, però que esperen a comprovar si, d’entrada, la querella sueca sobre la presumpta violació està dirigida contra ell o no.