L’oposició demana nous comptes

Set grups d’opinió, la plataforma Som un Clam i Sí al Futur insten els socis compromissaris a votar no a l’exercici econòmic 2023-2024 en l’assemblea de dissabte si la directiva no vol reformular el balanç.

L’oposició demana nous comptes
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Sol ser habitual els últims temps que els grups d’opinió censurin l’acció de govern de Joan Laporta a través de comunicats. També que ho faci pel seu costat Víctor Font, com dimarts, quan va dir que l’herència de l’actual president serà pitjor que la de Josep Maria Bartomeu. I ja ha passat que Som un Clam, el grup que es presenta oficialment avui, divulgui alguna nota, per exemple, contra la decisió d’organitzar de forma telemàtica l’assemblea de compromissaris d’aquest dissabte.

El que no havia passat fins ara és que tots aquests actors parlessin amb una sola veu. I ho han fet per primera vegada amb un dur comunicat en què demanen a la directiva que reformuli els comptes de l’exercici 23-24 i proposi una nova convocatòria de l’Assemblea en una data posterior, amb votació híbrida o presencial.

Els signants avalen la seva reclamació en les advertències de l’auditora, Grant Thornton, que va assenyalar al seu informe que les pèrdues computades haurien de ser superiors als 91 milions d’euros esgrimits per la junta directiva, ja que el valor de Barça Vision està sobredimensionat. I alerten que "una incorrecta formulació dels comptes és susceptible de poder generar responsabilitats a futur".

Sense risc

La proposta d’aquests socis actius en la fiscalització de la gestió de Laporta, capitals al seu dia en la moció de censura que va destronar Bartomeu, no suposa cap risc per al club, remarquen. "Aquesta reformulació no tindrà impacte en el límit salarial (per realitzar fitxatges, si s’escau, en el mercat de gener del 2025), ja que LaLiga no va acceptar el benefici abans esmentat; ni tampoc tindrà impacte en la tresoreria, perquè el club ha acceptat que no percebrà els pagaments pendents".

Per tot això, proposen els compromissaris, en cas que la junta directiva no accedeixi a reformular els comptes, que "votin en sentit negatiu respecte a la seva aprovació". Insten, en aquest sentit, els socis i sòcies que agafin el torn de paraula per demanar la suspensió de l’assemblea a fi que la junta directiva procedeixi a tornar a formular el balanç.

Els signants adverteixen que "no atendre el criteri de l’empresa auditora acabarà afectant la reputació de l’entitat i pot generar problemes en el futur, i perquè no podem conformar-nos amb no fer les coses bé, ja que, quan no s’actua bé, és l’entitat qui ho pot acabar pagant".

La nota està firmada per Sí al Futur, de Víctor Font, la plataforma Som un Clam i set grups de socis: Compromisaris FCB, Dignitat Blaugrana, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, Suma Barça, Transparència Blaugrana i Un Crit Valent. Tots ells lamenten una vegada més la fórmula telemàtica triada per Laporta per a l’Assemblea. "Creiem que és una mostra de la voluntat de la junta directiva d’evitar el debat obert i la participació activa de socis i sòcies".

En el text, els grups signants sol·liciten "explicacions precises" sobre una sèrie d’operacions que, al seu criteri, s’han portat a terme sense la transparència que s’hauria d’exigir al FC Barcelona. I citen concretament "la venda de participacions de Barça Studios, les negociacions amb Nike, les comissions en els traspassos (que va ser un explícit compromís electoral de la junta directiva), la relació entre el proveïdor ISL i la junta directiva, i altres qüestions tractades amb opacitat. La junta directiva ha de retre sempre comptes de forma més clara i transparent", remarquen.

Sobre l’Espai Barça

Notícies relacionades

Un exemple de la falta d’explicacions, consideren, és tot el tema relatiu al retorn al Camp Nou. "D’entrada, ha quedat exclòs el Palau Blaugrana del projecte, contradient el mandat aprovat en assemblea. Amb tot, les dates anunciades per a la tornada a l’Estadi han sigut canviades diverses vegades, cosa que afecta directament el pressupost econòmic de l’any vinent".

I hi afegeixen: "Els dubtes sobre l’execució de les obres del Camp Nou i el seu cost real, més tot allò referent al preu dels abonaments, exigeixen la màxima transparència, ja que estem parlant de l’economia de molts socis i sòcies que no saben si podran accedir als preus que es fixin".