Tuchel, un alemany al cor d’Anglaterra

La decisió de la federació anglesa d’apostar per a la selecció per un entrenador estranger, el tercer de la història, genera cert trencament al país.

Thomas Tuchel, en la presentación como seleccionador inglés.

Thomas Tuchel, en la presentación como seleccionador inglés.

2
Es llegeix en minuts
JAN CLAPÉS

El nomenament de Thomas Tuchel com a seleccionador anglès, que es va oficialitzar ahir, no va agradar tothom a Anglaterra. Alguns tabloides del país van disparar amb bala. Es van apuntar alguns entrenadors. ¿Per què han escollit un alemany i no un anglès?, es pregunten.

El Daily Mail es va mostrar dur, recordant les males experiències de la selecció dels tres lleons amb els tècnics estrangers: "¿Ningú ha après la lliçó de Sven-Goran Eriksson o de Fabio Capello? ¿I què diu això del sistema d’entrenadors a Anglaterra? Anàvem a fer una excepció amb Guardiola, i ara tenim un entrenador sense connexió amb els nostres aficionats". I va afegir tot seguit: "És un dia fosc per al futbol anglès".

"Vull un anglès per a Anglaterra. Soc molt patriòtic", va exclamar Harry Redknapp, que va passar per Tottenham, West Ham i Southampton, entre d’altres. "El problema és de la federació. A aquest equip anglès li fa falta un lateral esquerre, però ningú considera nacionalitzar una promesa espanyola o francesa. Alemanya mai posaria un anglès com a entrenador i és el correcte. Saben que aquesta posició és obligatòria per a un alemany", van escriure al Daily Telegraph.

Sensació de decepció

Moltes d’aquestes anàlisis semblen obviar que la selecció anglesa femenina, guanyadora de la passada Eurocopa i finalista del Mundial, està entrenada per Sarina Wiegman, holandesa.

Gary Neville, entrenador i llegenda del Manchester United, també va atacar la decisió de la federació. "Han fitxat un gran entrenador, no hi ha dubte. No es pot criticar la FA perquè han aconseguit probablement el millor entrenador disponible al món en aquests moments", va dir a Sky Sports. Però va lamentar l’escassa "fe en els entrenadors anglesos. Ja és difícil aconseguir feina en la Premier League, així que hi ha una sensació de decepció per haver buscat un tècnic estranger".

El favorit de l’afició era Guardiola, però té contracte amb el Manchester City fins al final del 2025. No obstant, Tuchel, aliè a les crítiques, ha mostrat el seu orgull, satisfacció i ganes al ser el nou seleccionador anglès: "Fa molt temps que sento una connexió personal amb el futbol d’aquest país, i ja m’ha brindat alguns moments increïbles. Tenir l’oportunitat de representar Anglaterra és un gran privilegi".

En la roda de premsa de presentació a Wembley, Tuchel va fer broma sobre la polèmica del seu nomenament. "Ho sento, tinc un passaport alemany".

Notícies relacionades

"Potser aquests aficionats senten la passió que tinc per la Premier i el país, el que m’ha agradat treballar i viure aquí. Tant de bo que els pugui convèncer i demostrar com d’orgullós estic de ser l’entrenador d’Anglaterra".

Tuchel prendrà possessió fins després del Mundial del 2026 i ho farà a partir de l’1 de gener del 2025, en substitució de Carsley. Uns 18 mesos al lloc pel qual cobrarà uns 7,5 milions.