‘EL PÒDCAST DEL PRESIDENT’

"Hem curat la ferida", replica Laporta a l’oposició

«S’equivoquen, estan creant una realitat que no és, el Barça guanya diners», sentencia

En una llarguíssima intervenció –va durar 105 minuts–, el dirigent va rebatre les «visions apocalíptiques i proclames catastrofistes» sobre el Barça perquè «estan fora de lloc».

"Hem curat la ferida", replica Laporta a l’oposició
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

La intervenció de Joan Laporta, inesperada i anunciada amb escassa antelació contraprogramant la posada en escena de Som un Clam, va durar més que un partit de futbol. Va durar 105 minuts i es va sentir còmode perquè jugava a casa. "Puc dir el meu pòdcast. Tinc un pòdcast", va arribar a dir el president blaugrana en l’inici d’aquesta xerrada a Barça One en la qual va rebatre "les visions apocalíptiques i proclames catastrofistes" de l’oposició, que s’ha unit per demanar que es reformulin demà els comptes en l’assemblea de compromissaris.

"S’equivoquen, són opinions fora de lloc", va argumentar Laporta, que va precisar que "la ferida està curada" en el pla econòmic i va al·legar que els "91 milions de pèrdues són per prudència" a causa de l’impagament que ha viscut el club per part de Bridgeburg Invest. "El diagnòstic és que estem molt, molt, molt millor que quan vam arribar el 2021. El Barça guanya diners, cosa que no passava des del 2017," va recalcar.

"S’han obtingut uns 12 milions d’euros perquè hem reduït la despesa en un 21% i s’han augmentat els ingressos en un 42%. Podem dir que el club ingressa més que gasta", va apuntar.

Sense avançar eleccions

Laporta parlava al soci ("el Barça és el club que millor està d’Europa, veig el barcelonisme feliç i il·lusionat, el model de propietat no canviarà mai", va dir), al mateix temps que enviava missatges directes a l’oposició, que s’ha unit per deixar clar que els seus comptes són transparents. "S’equivoquen perquè estan fent veure una realitat que no és", va afirmar el dirigent, que després va anar molt més enllà. No té previst avançar les eleccions a l’estiu del 2025. "Jo sempre he acabat els meus mandats", va recordar, i així els va enviant un altre avís.

"Les eleccions seran el 2026. Ja hi haurà temps de presentar projectes, però aquests vaticinis apocalíptics o proclames catastrofistes que no són ni se’ls espera... S’equivoquen", va reiterar el president blaugrana, que va explicar que "la realitat és que el Barça torna a ser el centre de les nostres vides".

Laporta va anar més enllà. "Això fa enfadar els socis i la gran majoria dels culers, perquè és una manera de debilitar el club, ja que ara convé estar tots units", va recordar el dirigent, que va apel·lar, en tot moment, a desatendre aquestes queixes de l’oposició i mantenir l’"estabilitat institucional, perquè no val tot per ser president del Barça".

No a 250 milions per Lamine

En l’anàlisi, ja molt més detallat dels comptes que presentarà demà a l’aprovació de l’assemblea, Laporta va presumir de BLM, l’empresa que controla la venda de samarretes i marxandatge del club. Però va admetre que "l’altra filial", en al·lusió a Barça Vision, "ha punxat perquè tenim 91 milions de pèrdues per un impagament que l’auditor ha considerat que hem d’arrossegar", cosa que ha omplert de números vermells aquest exercici, tal com denuncia reiteradament l’oposició.

Notícies relacionades

"Però estic tranquil perquè el mes que ve podem tenir un altre inversor a Barça Vision i perquè aquesta filial és una mina d’or, que té un procés de maduració", va assegurar Laporta, que va revelar que "fa uns mesos vaig rebutjar una oferta de 250 milions d’euros per Lamine Yamal".

Va posar termini "si no hi ha imponderables" al retorn al nou Spotify Camp Nou. "Serà a finals de gener o inicis de febrer", va anunciar el president, mentre avançava que només situacions de força major frenarien aquest pla de la junta. "No serà en les millors condicions, això sí, perquè hi haurà certes incomoditats", va assumir Laporta, que 105 minuts més tard va abandonar el micròfon del seu pòdcast en què va dibuixar un Barça idíl·lic.