ACTUALITAT BLAUGRANA

Som un Clam alerta de la crisi econòmica, social i ètica del Barça

Un nou moviment de socis crític amb la gestió de Laporta, encapçalat pel net del president Montal, es presenta en societat amb una potent demostració de mobilització.

Som un Clam alerta de la crisi econòmica, social i ètica del Barça
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Falten teòricament dos anys per a la celebració d’eleccions presidencials al FC Barcelona, però fa la sensació que es troben a la cantonada. L’oposició a Joan Laporta ha tensionat la musculatura. L’Assemblea de Compromissaris de demà, i un tancament econòmic que ha alarmat els vigilants de la gestió de l’actual directiva, ha servit de palanca per a la sortida en bloc d’equips opositors.

Ahir es va presentar en societat Som un Clam, un moviment que va demostrar una potent capacitat de mobilització que encapçala Joan Camprubí Montal, net i besnet de presidents. "El Barça em ve de família", va dir sobre l’escenari i davant d’una platea amb uns 1.500 assistents, segons l’organització. Potser en van ser menys. En qualsevol cas, més dels que hi haurà segurament a l’Assemblea telemàtica. Més que en cap altra assemblea del passat, va apuntar precisament una ponent, Georgina Sánchez, filla de Tente Sánchez, capità del Barça dels 80.

"Creiem que el Barça es troba en una situació complexa, que hi ha risc de caure en una societat anònima tot i que l’actual junta digui que no ho vol, i per això vull impulsar aquest motor de canvi", va assenyalar Camprubí, enginyer de telecomunicacions de 37 anys. "Fem un pas endavant. En som molts. La situació no ens agrada. Fa falta foc nou, una generació nova, i volem un Barça del qual sentir-nos orgullosos", va sintetitzar.

Dos anys en marxa

Segons va explicar Camprubí, fa dos anys que el projecte escolta els socis. "Pensem que el Barça es troba en una situació d’emergència. Hi ha una crisi social, institucional, econòmica i d’ètica, i totes aquestes impacten en la part esportiva". "Lamentablement –va afegir–, fa tres anys que el Barça no té director general. És increïble no només al FC Barcelona sinó en qualsevol empresa".

La plataforma va combinar missatges crítics amb la junta de Laporta i constructius. Es va demanar, de fet, un aplaudiment per "la valentia de tirar endavant" la reforma del Camp Nou. Però la pila de crítiques va ser àmplia i predominant: es va lamentar la falta de professionals als llocs de responsabilitat, la pèrdua de l’orgull de pertinença al Barça, les "contradiccions constants" de com serà la tornada a l’Estadi, la incògnita sobre el Palau Blaugrana i es va denunciar l’assemblea telemàtica, que van estudiar impugnar. "Que la pilota no ennuvoli la situació d’emergència que vivim", va remarcar Camprubí en al·lusió al formidable inici de l’equip de Hansi Flick.

Notícies relacionades

Va pujar a l’estrada també un dels puntals del moviment, Jordi Roche, expresident del Girona i de la Federació Catalana de Futbol, que va alertar que "la Masia està en perill. No hi ha professionals de la casa que permetin produir jugadors com els d’ara. Si no els recuperem, d’aquí uns anys ho pagarem".

L’acte va servir per oficialitzar la integració de l’emprenedor Jordi Termes, creador de Bizum, a la plataforma. Aquest ha fet un pas al costat en la seva ambició de ser president. "Cal anar acompanyat amb gent amb talent, que sigui treballadora i que sigui bona gent. I és el que m’he trobat". ¿I a partir d’ara, què? Falta temps per als comicis del 2026, però el Barça exigeix sempre estar alerta.

Temes:

FC Barcelona