‘La que se avecina’

Ferran Olivé, el tesorero del Barça.

Ferran Olivé, el tesorero del Barça. / FCB

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

A veure. Jo els entenc a ells. I els entenc a vostès. I entenc els socis. I comprenc els compromissaris. Jo entenc l’eufòria de Joan Laporta, guanyador de nou, gràcies a la seva retòrica i, sobretot, a l’increïble muntatge que han organitzat des del club familiar i amic, amb familiars i amics, en l’assemblea clau del barcelonisme.

Tenia raó un dels pocs compromissaris que ha fet broma a l’assenyalar que el club es regia com una associació de veïns, és a dir, com es regeix l’escala de La que se avecina. Tant és així que a Ferran Olivé, el rei de l’assemblea (com vaig dir fa dos dies), junt amb Xavier Sala i Martín –¡quina casualitat que li toqués ser un dels 4.331 compromissaris escollits per sorteig!– i el senador Joan Gaspart, no li va quedar més remei que reconèixer que és la seva sèrie de televisió favorita.

Així que el comptable del Barça és fan de La que se avecina. No m’estranya que toregés aquest toro, sospitant que se n’acostava una de bona. ¿Vostès saben com es diu el carrer on hi ha l’escala de La que se avecina? ¿No? Els ho diré jo: carrer Contubernio, 49. ¿Saben què diu el DIEC de contuberni? "Tracte, maquinació, entre dues o més persones, encaminat a mal fi".

Notícies relacionades

Té raó Olivé, mestre i guia de l’assemblea, vencedor (ja ho va dir Gaspart: "Jo no coneixia aquest individu, però és un autèntic crac") d’una votació que, si volen, els recordo les dades. Mirin, en la votació més important de la dècada, la que salvava el coll a Laporta, familiars, amics i coneguts, de 143.086 socis que, pel que sembla, té el Barça, han dit que sí als comptes, qüestionats per l’auditor Grant Thornton, 452 socis, és a dir, el 0,31589 de la massa social. Repeteixo: el 0,31589 de la massa social. Va guanyar el sí als comptes, amb 452 vots, és a dir, la meitat dels compromissaris presents, una dècima part dels escollits. Els comptes qüestionats per l’auditor van tenir l’OK del 0,31589% dels socis del Barça.

Sé que és un tema molt seriós, però vist el retrat del que va ser la jornada d’ahir, és difícil prendre-se’l seriosament.