Contra la caverna i l’oposició

«Lluitem contra tots i contra tot», va dir Laporta, que va emplaçar els barcelonistes dissidents a reforçar l’estabilitat institucional del club. Valero Rivera passa a ser membre d’honor de l’handbol 20 anys després d’acomiadar-se’n, en el primer mandat de Laporta.

Rafa Yuste i Joan Laporta aplaudeixen la intervenció d’un compromissari durant l’assemblea. | FCB

Rafa Yuste i Joan Laporta aplaudeixen la intervenció d’un compromissari durant l’assemblea. | FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans de respirar alleujat amb l’aprovació dels comptes, Joan Laporta havia anunciat: "La realitat del club és molt bona". Resolt el delicat escull d’una votació que algun sector anunciava incerta i sobre el qual algun altre es mostrava clarament en contra, advocant per la reprovació, aquesta realitat millorava a ulls del president del Barça i de la junta directiva.

"La majoria dels barcelonistes estan molt contents", va assegurar Laporta per rebatre "els vaticinis catastrofistes i apocalíptics, que ni hi són ni se’ls espera", en un missatge que va dirigir a dos sectors: l’enemic de sempre, a qui va anomenar amb l’epítet de "la caverna", que engloba el madridisme per si, i l’enemic endèmic de qualsevol junta del Barça i que es coneix com l’oposició. "Hem d’estar més units que mai i mantenir l’estabilitat institucional", va reclamar.

Ser valents i forts

"Estem lluitant contra tot i contra tots, i no és un exercici de victimisme. Per defensar-nos no podem mostrar debilitats davant d’aquells que volen destruir-nos. A més de ser valents, hem de ser forts", va afegir Laporta, que va emplaçar els barcelonistes discrepants a tancar files, insistint en les bondats de la gestió de la directiva que presideix des de març del 2021. "S’ha treballat molt, i molt bé", i en aquests elogis no va dubtar a incloure els executius i els treballadors, perquè el club "no funciona per inèrcia o generació espontània, sinó amb coneixement, intel·ligència, perseverança, audàcia i valentia".

Laporta va col·locar en l’haver de les alegries el funcionament actual del primer equip amb Hansi Flick, tot i que en el balanç esportiu va esmentar les seccions d’handbol i el futbol femení, que van guanyar les Champions League del curs anterior. Va citar la de l’hoquei sobre patins però no la de bàsquet, que es va quedar a zero, i va motivar un altre relleu tècnic. En el terreny econòmic va destacar que, per primera vegada des del 2017, s’han obtingut resultats econòmics positius en l’exercici ordinari (12 milions) gràcies a l’augment d’un 41% dels ingressos i un 22% les despeses.

Sense escurar-nos la butxaca

Notícies relacionades

"Les palanques van servir com a tracció per atendre els compromisos més urgents, i gràcies a elles els socis no ens escurem la butxaca". Deco, el director esportiu, va ser esmentat com un dels artífexs de reduir la massa salarial en 170 milions i deixar-la en un 56% sobre els ingressos del club. "Era del 98%", va recordar Laporta sobre el llegat de Bartomeu. Deco, després, va donar un motiu per valorar l’elecció de Flick per substituir Xavi. "Necessitàvem un entrenador que es cregués que ho és", va dir.

La votació per nomenar Valero Rivera com a membre d’honor de la secció d’handbol va motivar els únics moments d’emotivitat, amb llàgrimes reprimides i alliberades de qui va ser el primer artífex del Dream Team, que va encadenar cinc Copes d’Europa (de la 95-96 a la 99-2000), una fita mai assolida abans. Ni després. Va ser la votació més aclaparadora de la jornada: 360 vots a favor dels 379 emesos (el 94,9%). Llàgrimes reprimides i alliberades també per Laporta, el president que l’havia acomiadat fa 20 anys, en l’inici del seu primer mandat.