Els fitxatges de Flick

Gavi, després d’11 mesos de baixa, torna a la dinàmica del primer equip juntament amb Dani Olmo i Fermín per al duel d’aquesta nit contra el Sevilla (21.00 h). Szczesny partirà com a suplent d’Iñaki Peña.

Gavi, Szczesny, Fermín i Dani Olmo, futbolistes amb qui ja podrà comptar Hansi Flick per al Barça. | FCB

Gavi, Szczesny, Fermín i Dani Olmo, futbolistes amb qui ja podrà comptar Hansi Flick per al Barça. | FCB

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hansi Flick tindrà quatre nous fitxatges. Un és d’emergència, perquè la gravíssima lesió de Ter Stegen va fer que Wojciech Szczesny despengés els guants de l’armari –estava ja jubilat a Marbella– per tornar a l’elit del futbol per la porta d’emergència. "Estic content que Szczesny digui que està llest per jugar, però no hi ha cap raó per canviar de porter", va argumentar el tècnic blaugrana en les hores prèvies al retorn a la Lliga. "Iñaki Peña jugarà contra el Sevilla i, si tot va bé, també dimecres contra el Bayern", va afegir Flick.

I els altres tres reforços procedeixen de la infermeria, un lloc que van abandonant de manera progressiva. Fermín, Dani Olmo –el gran fitxatge de l’estiu, amb una inversió de 55 milions d’euros– i el desitjat Gavi, que fa 11 mesos que està de baixa. A tots ells els va donar per recuperats per a la causa Hansi Flick de cara al partit davant el Sevilla d’aquest diumenge.

Després d’una etapa d’enorme precarietat en la qual han arribat a coincidir fins a vuit peces valuoses de la plantilla lesionades, Flick comença a rearmar el seu equip de cara a una setmana diabòlica (Sevilla avui, Bayern de Múnic dimecres i Madrid dissabte, en només sis dies) que mesurarà, i ja amb tota precisió, la salut i fiabilitat esportiva del seu projecte.

"T’has hagut de retirar per jugar en un gran", li va dir aquesta setmana Cristiano Ronaldo a Szczesny, el nou porter blaugrana, en presència dels fills d’aquest que reclamaven autògrafs i fotos a l’estrella lusitana. I el gran és, òbviament, el Barça, fet que va provocar una enorme indignació en el món de la Juve perquè CR7 no va donar aquesta consideració a la Vecchia Signora, que va tenir com a guardià el polonès.

"Si jugo o no és decisió del míster, però mentalment ja estic preparat", ha declarat l’exporter de la Juventus, que s’ha postulat per a la titularitat. I és que Flick ja l’hi ha deixat clar. Anirà en la llista davant el Sevilla, però com a suplent d’Iñaki Peña. "No tinc pensat fer rotacions a la porteria", va argumentar el tècnic.

Flick no se’l va emportar ni a Vitòria, perquè necessitava temps per adaptar-se, mentre mantenia la confiança en Iñaki Peña. Confiança que manté, perquè l’experiència de Szczesny (34 anys), amb ofici després del seu pas per grans clubs (Arsenal, Roma i Juventus) encara no la utilitzarà. L’últim partit que va jugar el porter polonès va ser el 21 de juny en aquella derrota de Polònia contra Àustria (1-3). Fa ja gairebé quatre mesos.

De l’"error" a la tornada

Fermín, per la seva banda, va arribar tard perquè va tenir Eurocopa (campió) i Jocs Olímpics (medalla d’or). I quan va tornar va entrar tres estones i va sortir sempre des de la banqueta. Només 27 minuts contra l’Athletic, només un a Vallecas contra el Rayo i 29 en la còmoda golejada al Valladolid. Després, aturada de setembre. Va ser convocat per la selecció sub 21 en una decisió que va provocar la primera confessió autocrítica de Flick, que després va explicar que havia "comès un error" perquè no va informar Santi Denia, el seleccionador espanyol, de la necessitat que tenia el jove futbolista (21 anys) de tenir descans.

"Fermín ho està fent molt bé en l’entrenament", va reconèixer Flick, que va avançar que "potser pugui jugar davant el Sevilla".

Quant a Dani Olmo, no hi ha precedents en el Barça d’un aterratge com el de l’exjugador del Leipzig. I això que va necessitar esperar que el club trobés la via legal necessària per poder inscriure’l en en la Lliga. Va aparèixer en la segona meitat de Vallecas per donar un triomf valuós a l’equip de Flick. Debut i gol. Una millor entrada era impossible.

Així va continuar després participant amb un altre gol en el 7-0 al Valladolid i va deixar la certesa que multiplicava el rendiment de tot aquell que tenia al seu voltant. Estava en ratxa com va demostrar a Montilivi firmant el 0-3 del Barça (m. 47), acabada d’iniciar la segona meitat amb el Girona.

Però poc després (m. 61) es va tirar a terra i va aixecar la mà perquè havia patit una lesió muscular. De nou, i com ja li havia passat en la Bundesliga la temporada passada, Olmo va tornar a la infermeria. Ara el seu retorn serà gradual: "Estarà a la banqueta contra el Sevilla", va dir Flick, abans de reconèixer que el focus per a la tornada de l’exfutbolista del Leipzig està posat en "dimecres" davant el Bayern de Múnic.

La tornada de Gavi és la més celebrada en qualsevol cas. "Gavi viurà un pas molt important", va anunciar ahir Flick en al·lusió a l’alta mèdica que rebrà el jove andalús abans del partit contra el Sevilla. Tres jugadors del Barça han patit una de les pitjors lesions que es poden tenir: ruptura dels lligaments encreuats del genoll. Gavi va ser el primer (novembre del 2023), després li va tocar a Marc Bernal (agost del 2024) i, finalment, a Ter Stegen (setembre del 2024). Els tres units per aquesta terrible lesió.

Orfandat

Notícies relacionades

A l’andalús se li va esquinçar el genoll dret a Valladolid jugant amb la selecció espanyola, fet que va provocar en el Barça de Xavi un profund sentiment d’orfandat. "Gavi és un cor amb potes", va arribar a dir el tècnic de Terrassa, desproveït el seu projecte d’aquest futbolista dinàmic, ple de talent, que dotava d’un aire superior el joc.

Es va quedar sense Gavi. I Espanya tampoc el va tenir en aquell estiu màgic que va viure la selecció. Ja fa diverses setmanes que treballa com un més. "Tot el club està molt content per la seva tornada, és el pas següent i serà, potser, a la banqueta", va dir el tècnic alemany. Flick, conscient que són ja 11 mesos d’absència, va amb molt de compte, malgrat que el cos i la ment de Gavi el facin sentir ja com si res hagués passat. Els metges també són prudents, tot i que l’andalús ja va jugar la setmana passada un partit d’entrenament en què es va comprovar que està com estava. O sigui que és (i serà) el que va ser.