La visita blanc-i-blava a bilbao

L’Espanyol reprèn la marxa amb un repte a San Mamés

L’equip periquito, que porta 1 punt de 12 com a visitant, s’enfronta amb un Athletic que només ha perdut un dels últims 23 duels a casa.

L’Espanyol reprèn la marxa amb un repte a San Mamés
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

S’ha acabat l’aturada de seleccions i l’Espanyol reprèn la marxa a la Lliga amb una prova exigent. L’equip periquito va afrontar amb un somriure el període internacional gràcies a la seva victòria contra el Mallorca, però ara visita un Athletic que només ha perdut un dels seus últims 23 duels com a local. A la fortalesa dels lleons a casa se suma la debilitat dels periquitos lluny de Cornellà. Un punt com a visitant és el bagatge com a visitant dels blanc-i-blaus, que van caure a Pucela, al Bernabéu i al Villamarín.

No ha sigut mai fàcil la sortida a San Mamés, on l’Athletic d’Ernesto Valverde només va perdre un partit el curs passat. El Madrid va assaltar aquest fortí en la primera jornada, mentre que l’Atlètic és l’únic que ho ha aconseguit en aquesta Lliga. "Hem de córrer com ells o més, no hi ha cap altra fórmula", va afirmar ahir Manolo González, que va demanar "personalitat" als seus jugadors.

Valentia com a visitant

El desafiament sembla majúscul per a un Espanyol que apel·la a la resistència i concentració mostrades al Metropolitano i el compromís exhibit al Bernabéu durant 75 minuts. Així ho va recordar també el preparador. "Si vam competir a aquest nivell tindrem opcions. Cal amenaçar el rival. Necessitem tenir fora la valentia que tenim a casa".

Notícies relacionades

En la faceta ofensiva, el contraatac pot ser un recurs útil per a un Espanyol amb poca punteria. "Són dinàmiques. Els davanters estan treballant bé, fent feina per a l’equip. Estem contents amb ells. Faran gols", va vaticinar Manolo, que té les baixes de Puado, Calero, Pacheco i Ünüvar.

Les estadístiques no són dolentes per als blanc-i-blaus en els últims temps a Bilbao. Les 10 anteriors visites a La Catedral es van saldar amb quatre victòries, un empat i cinc derrotes. "Guanyar és sempre una urgència. Vèncer a San Mamés ens reforçaria a nivell mental", va acabar el tècnic periquito.