Un Madrid gris sobreviu a Vigo amb gols de Mbappé i Vinícius

Els gols del francès i el brasiler, sumats a les parades de Courtois, permeten als visitants sumar tres punts tan soferts com injustos contra un Celta que mereixia l’empat.

El jugador del Real Madrid Vinicius Junior marcando el segundo gol  al Celta

El jugador del Real Madrid Vinicius Junior marcando el segundo gol al Celta / AP / Lalo R. Villar

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Madrid s’enfrontarà la setmana vinent a Borussia Dortmund i Barcelona, dos rivals de jerarquia. I ho farà confirmant que Ancelotti no dona amb la tecla d’un equip que sobreviu aferrat al dibuix de la temporada passada i als galons de Modric, que passats els 39 anys, és el més decisiu de l’equip. A Balaídos un atac d’entrenador de l’italià va estar a punt de costar a un Madrid tan gris com el seu uniforme al qual va salvar els llampecs de Mbappé, Vinícius i Courtois.

Proposar-li un partit al Madrid amb la pilota als peus i atacant-lo pot entendre’s com un exercici de personalitat o com un suïcidi. El Celta de Giráldez ha demostrat des que va arrencar la temporada que caràcter li sobra, però hi havia dubtes sobre si sortiria a mossegar a dalt el Madrid, deixant metres a l’esquena de la seva defensa que Bellingham, Vinícius i Mbappé poguessin rendibilitzar. I déu-n’hi-do si ho van fer els celestes.

L’eterna història

El Celta va agafar els d’Ancelotti per la solapa des del principi i va poder trobar premi en els primers minuts, en què Borja Iglesias va deixar sol Swedberg davant Courtois per obrir el marcador. Però el belga, que tornava a l’onze, va salvar els seus als set minuts desviant el tret del suec. Caminava Ancelotti a la banda explicant a Tchouaméni com reorganitzar la barrabassada quan una mala passada de Fran Beltrán va acabar als peus de Mbappé, que des de 30 metres la va clavar a la porteria de Guaita. Va fallar el Celta i va marcar el Madrid. L’eterna història del futbol. Per això el Reial Madrid té 15 Copes d’Europa a les seves vitrines.

Notícies relacionades

El gol va rebaixar l’efervescència local i va consolidar els blancs en aquest partit lluint un gris espantós. El resultat maquillava moltes carències del Madrid, i algunes d’elles van quedar retratades en la jugada de l’empat, quan una pilota de Mingueza al cor de l’àrea va trobar sol Swedberg, que aquesta vegada no va fallar. Tres centrals i cap va cobrir al davanter ni la zona del cor de l’àrea.

Va reaccionar Carletto i l’entrada de Modric va ordenar automàticament els seus. El croat va regalar una assistència a Vinícius que el brasiler va convertir en el segon gol blanc. No es va desanimar el Celta, que va poder igualar en l’últim sospir, però Douvikas va perdonar.