Ansu Fati (i Gavi), per fi

Ja havia passat tot amb el 3-0 i Montjuïc va esclatar en una ovació. A continuació es va saber el motiu: Gavi sortia a escalfar. Amb el 4-0, el nom del petit futbolista va retronar al saltar al camp. No va ser l’únic que es va emociona. Ansu Fati va ser titular per la lesió inesperada d’Eric.

Ansu Fati (i Gavi), per fi
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça de Hansi Flick enganxa. L’idil·li amb l’afició continua creixent. L’assistència a l’estadi de Montjuïc s’ha incrementat notablement aquesta temporada i la cita amb el Sevilla va arrencar la millor entrada: 47.848 espectadors van pujar a la muntanya. La visita del Bayern podria depassar la cota dels 50.000. Va passar tres vegades l’any passat: davant el Madrid i davant el Nàpols i el París Saint-Germain en la Champions.

Ansu Fati espera un any i mig.

Ansu Fati no era titular amb el Barça des del 28 de maig del 2023, en la penúltima jornada, amb la Lliga de Xavi Hernández lligada i celebrada amb temps. Va ser titular contra el Mallorca i va marcar dos gols. Va jugar contra el Celta en el tancament i va tornar a marcar. Va començar la campanya següent, va jugar tres estones i va ser cedit al Brighton.

Tres estones més havia jugat amb Hansi Flick, relegat a últim davanter per la fascitis plantar al peu dret. La lesió d’Eric va obligar Hansi Flick a canviar de plans. Va elegir Ansu Fati i va endarrerir Pedri al migcamp junt amb Marc Casadó, i assumpte tancat. Total, repetiria la mateixa fórmula dels últims partits.

Pedri intercepta, Pedri marca.

Ja no és un problema córrer molt. Tampoc per a l’exquisit Pedri, l’exdèbil Pedri. Quatre gols va marcar en la Lliga anterior, dos en la penúltima jornada, i en aquest curs n’acumula tres. Bé és cert que a l’agost ja va patir la primera de les quatre lesions musculars que van entorpir la seva campanya, tan cert com que ha començat aquesta com un toro. I que té tanta finor tècnica com capacitat física.

El gol n’és un resum. Va ser Pedri qui va tallar la pilota davant Peque i va activar un ràpid contraatac amb participació de quatre jugadors i que va culminar ell mateix, arribant en carrera, amb un xut parabòlic i delicat.

Eric s’alarma i Ejuke es rebenta.

Eric va deixar l’escalfament abans d’hora. Se’n va anar caminant cap al vestidor i va parlar amb el doctor Ricard Pruna. Pintava a lesió. Va quedar confirmada. El Barça va comunicar que el futbolista va notar unes molèsties a l’adductor dret. El Sevilla va perdre tres futbolistes durant el partit, que va substituir. El nigerià Ejuke es va rebentar en una carrera amb Cubarsí en el primer temps; Suso va entrar en el descans i, 25 minuts després, va caure. I Pedrosa, esgotat amb Lamine Yamal, tampoc va aguantar.

El Barça ha vençut aquesta crisi. I la tornada de Gavi, 11 mesos després, ho va simbolitzar. Va substituir Pedri en el minut 83 i li va donar el braçalet de capità.

Lewandowski no para.

Impassible al desgast de jugar-ho tot i a la seva avançada edat, Lewandowksi s’exhibeix gallard com mai. Fi en el penal ajustat al pal i ràpid de reacció al desviar un xut de Raphinha, el polonès va tancar aviat el duel. Ha sumat set gols en els tres últims partits amb el Barça: dos al Young Boys, tres a l’Alabès i dos al Sevilla. Dimecres s’enfronta als seus excompanys del Bayern i dissabte acudeix al Bernabéu per al clàssic. Que no pari.

La banqueta de l’esperança.

Notícies relacionades

Fins a cinc jugadors van rebre l’alta mèdica per tornar a jugar. Gavi era la novetat més il·lustre. Els culers no el veien des del 7 de novembre de l’any passat i 12 dies després es va trencar els lligaments encreuats amb Espanya.

No va sortir en la primera tanda de jugadors per escalfar. Hi havia altres futbolistes més en forma que Flick necessitarà. Gavi va aparèixer després sol, i va entrar sol al camp, en l’homenatge que li va brindar Flick perquè gaudís del moment tan esperat.