El millor Márquez guanya amb una altra remuntada apoteòsica

Al pilot de Cervera li va patinar la roda posterior a la sortida a Austràlia, va passar 14è el primer revolt i, a quatre voltes del final, ja era líder. Va sumar la tercera victòria de l’any després d’Aragó i Misano.

El millor Márquez guanya amb una altra remuntada apoteòsica
4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Va tornar a ser protagonista del gran premi. Va tornar a donar espectacle. Va tornar a ser el millor. Va tornar a ser ell, Marc Márquez Alentá, amb 31 anys, vuit títols mundials, anys de patiment, operacions, recuperacions i canvi de moto, d’Honda a Ducati, qui va posar tot sobre la pista, qui va remuntar després d’una altra pèssima sortida quan la seva Ducati va patinar perquè se li va quedar el tear off (el plàstic que protegeix la visera del casc) sota la roda posterior al treure-se’l a la mateixa graella.

"Tot és possible, res és segur", repetia Marc Márquez amb el somriure als seus llavis, el de sempre, la de l’invencible 2019, quan, després de passar el catorzè en la primera corba ("quan vaig veure Marini, que sortia tretzè, al meu costat, vaig pensar: ‘¡uf!, toca, de nou, remuntada’", va comentar el campeoníssim català al baixar del podi), va decidir prendre-s’ho amb calma i demostrar, una vegada més, que és, de llarg, el millor pilot de MotoGP, d’aquest any i, possiblement, de la història. Potser és per això que el primer a felicitar-lo va ser l’expilot Giacomo Agostini, posseïdor de 15 títols mundials.

"M’agrada complicar-me"

La carrera de Márquez va ser impressionant, sí. Mentre Jorge Martín tornava a escapar-se, com ja va fer dissabte quan va guanyar la prova a l’esprint i Pecco Bagnaia tornava a patir els mateixos problemes de dissabte ("no aconsegueixo posar la moto a les corbes, és impossible"), Márquez va passar sisè en la primera volta. I això que arrencava des de la segona posició, un lloc immillorable per encarrilar la victòria.

"Està vist que m’encanta complicar-me la vida. M’he hagut de treure el tear off a la graella perquè tenia una mosca a la visera que no he pogut treure’m amb la mà. Ha caigut sota la meva roda posterior i, a l’arrencar, ha patinat horriblement. ‘Toca remuntar, de nou, Marc’, he pensat".

Va passar sisè després de Jorge Martín, Marco Bezzecchi, Pecco Bagnaia, Franco Morbidelli i Brad Binder. I tot perquè, a l’arribar a la graella de sortida després de la tornada de formació, quan es va ajustar els guants i va prémer tots els botons per baixar els sistemes de suspensió i tenir millor adherència en l’arrencada… "Vaig descobrir que tenia un gran mosquit ¡molt, molt, gran! a la visera", vaig mirar de treure-me’l amb la mà però no se n’anava. Em vaig treure el primer tear off, cosa que mai faig a la graella, amb tan mala sort, que, al caure a la pista, es va ficar just sota la meva roda posterior. Va ser horrible com va patinar la moto a l’apagar-se el semàfor. ¡Una mica més i caic abans de començar!".

No era fàcil recuperar-se de l’ensurt. Sobretot quan, a la primera corba, li van passar fins a 11 pilots. "Vaig utilitzar la primera volta per calmar-me una mica i, les següents, per pensar que podia fer-ho. Sí, perquè tenia ritme, com vaig demostrar dissabte". I en efecte va trigar 10 voltes a arribar a Bagnaia, segon després de Martinator, que continuava fent de les seves, comandant la carrera amb autoritat.

A 79 punts

Márquez no va trigar gens, un gir, a superar el bicampió del món i col·locar-se darrere de Martín. El jove de Cervera, que encara té possibilitats matemàtiques de ser campió (està a 79 punts de Martinator i queden encara 111 punts en joc), només va pensar a guanyar la seva tercera carrera de l’any després d’Aragó i Misano. Tot això amb una moto de l’any passat. Impressionant.

Es va passar 12 voltes enganxadet a Martín, estudiant-lo, sabent que el madrileny s’estava jugant no només el liderat, sinó el títol per segon any consecutiu i, per tant, conscient que ell sí que podia jugar-se-la, sense tirar el líder, és clar. A falta de quatre voltes i després d’un parell de forcejaments amb el líder del Prima Pramac, Márquez li va fer un interior de dretes tremend, a la corba quatre, la més delicada de Phillip Island, que va fer aixecar els 47.000 espectadors que van acudir al preciós traçat al costat del mar.

I, a partir d’aquí, ja era només qüestió de governar el tercer triomf de l’any, anunciat, sense voler, al podi de l’esprint de dissabte.

Notícies relacionades

Phillip Island, Austràlia, la primera cita de l’últim triplet. Seguiran Tailàndia i Malàisia, abans de tancar-se el Mundial a València. Bagnaia, en un cap de setmana dolent, molt dolent, estrany en ell, ha perdut 10 punts respecte a Martinator. Va arribar a Phillip Island a 10 punts del líder i viatja a Tailàndia a 20. "Això és el millor del cap de setmana", va comentar Martín, que va reconèixer intuir que Márquez seria el seu pitjor rival.

Márquez creu que la seva millor opció tornarà a arribar a València, l’últim cap de setmana de l’any.