Bàsquet

El Barça perd Laprovittola per a tota la temporada

Les proves van confirmar ahir el pitjor escenari: l’argentí té una ruptura al lligament encreuat anterior i una lesió al menisc extern del genoll dret.

El Barça perd Laprovittola per a tota la temporada
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Males notícies per a Nicolás Laprovittola. I dolentes també per al Barça de bàsquet, que perd un dels seus jugadors estructurals. Després de ser sotmès a proves mèdiques, el club blaugrana va emetre ahir un comunicat en què va confirmar que el jugador "pateix una ruptura al lligament encreuat anterior" unit, a més, "a una lesió al menisc extern del genoll dret".

El jugador argentí passarà els pròxims dies pel quiròfan, i deixarà un profund buit en els sistemes de Joan Peñarroya, obligat a buscar una solució urgent a un problema molt seriós. Ja es temia el pitjor per a Laprovittola ahir quan abandonava plorant el Palau, ben coix, sense poder recolzar el genoll en el tram final del xoc contra el Baskonia.

I es va confirmar el pitjor diagnòstic possible per al base argentí, que va patir aquesta lesió tan greu en l’últim quart, a tres minuts del final d’un partit en què el Barça va patir la primera derrota en la Lliga Endesa i va deixar l’Unicaja com a líder en solitari de la competició. L’argentí va saltar amb Luwawu-Cabarot per mirar de fer una cistella i va caure de mala manera.

El Barça no ha volgut anunciar el temps que s’haurà d’estar de baixa, a l’espera que Laprovittola sigui intervingut, però es quedarà segur sense el jugador durant el que resta de temporada. Peñarroya perd una arma molt valuosa en el llançament exterior, que havia connectat molt bé amb Punter, a més de no tenir aquesta direcció de joc que també li aportava l’argentí.

L’entitat blaugrana tampoc ha volgut precisar qui serà el metge que l’operarà d’aquesta lesió al genoll dret. Laprovittola, que ara mateix passa per la seva quarta temporada al club, farà 35 anys el 31 de gener i té contracte fins al 2026.

Rotació i mercat

Notícies relacionades

L’absència de Lapro trastoca els plans de Peñarroya, que haurà de modificar la seva rotació. Satoransky i Juan Núñez guanyaran protagonisme i hauran de fer un pas endavant en la direcció, mentre que els escortes Kevin Punter i Brizuela podrien modificar el seu rol en algun moment.

Tampoc es descarta que el club acudeixi al mercat per cobrir una baixa de llarga durada. En aquest cas, el reforç difícilment serà extracomunitari, ja que Parker i Anderson ocupen aquestes dues places que marca com topall l’ACB. A l’Eurolliga, en canvi, no hi ha límit en aquest àmbit. La direcció esportiva, amb Juan Carlos Navarro i Mario Bruno Fernández al capdavant, tindrà l’última decisió en un context marcat per l’austeritat.