Inici de la lliga dels EUA

L’NBA del pare, el fill i Jordi Fernández

«Estem preparats per competir», s’anima a dir el tècnic català dels Nets

La nova temporada comença amb la fita de veure Lebron James compartir samarreta amb el seu fill, Bronny, i un tècnic de Badalona, Jordi Fernández, dirigint un equip de la lliga nord-americana, els Brooklyn Nets. Els favorits són els Boston Celtics, immersos en un procés de venda.

L’NBA del pare, el fill i Jordi Fernández
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

A l’NBA que obre la funció aquesta pròxima matinada li falta una figura que no juga ni dirigeix equips però que era una estrella. Llançava el que ell anomenava bombes. Bombes informatives, s’entén. Adrian Wojnarowski, d’ESPN, era el periodista encarregat d’avançar qualsevol traspàs de la lliga a través del seu compte de Twitter, avui la xarxa X.

Tenia rivals en la matèria, però ell era el més ràpid i eficaç. Amb 55 anys va decidir aquest estiu que es retirava de la indústria de les notícies. Renunciava a un contracte de tres anys i 20 milions de dòlars. Sí, un contracte de pivot rebotejador. La bomba de l’estiu, doncs, el traspàs de Karl-Anthony Towns als New York Knicks, la va deixar anar un altre reporter. Ara, a les portes del nou curs, no hi ha ningú que parli de Wojnarowski. Els temes són uns altres.

LEBRON I BRONNY.

LeBron James va ser pare amb tan sols 19 anys i ara, que ja en té 39, estirada amb dignitat la seva carrera, aconseguirà un somni que feia temps que covava: compartir camp amb el seu fill Bronny, la primera vegada que passa en la història de l’NBA. L’estrella de Los Angeles Lakers va forçar d’alguna manera els dirigents de la franquícia: la seva renovació seria més fàcil si es reclutava el seu fill en el draft. Hi va haver tracte. Lebron va firmar per dues temporades a raó de 100 milions.

Va saldar la seva última temporada amb unes estadístiques formidables: va fer una mitjana de 25 punts, 7 rebots i 8 assistències. El seu fill no sembla anar pel mateix camí. Sobre la seva qualitat hi ha dubtes a la lliga. De fet, en un dels primers partits de Bronny amb els Lakers en la pretemporada, les càmeres van captar Jaylen Brown, estrella dels Celtics, que deia: "No crec que Bronny tingui nivell per ser un professional". Els Lakers debuten la pròxima matinada contra Minnesota.

¿REPETIRAN ELS CELTICS?

Els Boston Celtics i els New York Knicks obriran la temporada. Un partit de categoria. En els preàmbuls, els jugadors de Boston recolliran l’anell guanyat en l’últim campionat. Els Celtics mantenen el bloc, amb els Jayson Tatum, Jaylen Brown i Kristaps Porzingis, i ningú discuteix la seva condició de favorits. Repetir títol costa: l’NBA ha coronat un campió diferent en cada una de les últimes sis temporades. Alhora, la franquícia viurà un procés de venda. En els últims dies han emergit alguns possibles compradors, com ara Mark Bezos, germà del fundador d’Amazon, Jeff Bezos.

Notícies relacionades

HISTÒRIC FERNÁNDEZ.

Després d’una heterodoxa carrera pels EUA, el tècnic de Badalona es convertirà en el primer entrenador espanyol en la història de l’NBA. Una fita que arriba just quan el jugador espanyol sembla una espècie en extinció. Només queda Santi Aldama a Memphis. Fernández, de 41 anys, dirigirà un equip destinat a ocupar les places de cua del campionat. De fet, sembla com si els executius de la franquícia busquessin això per aspirar a la presumible joia del pròxim draft, Cooper Flagg. "Estem preparats per competir", va declarar el català, tercer entrenador europeu a dirigir un equip de l’NBA.