Protagonistes al juny a Wembley

El Reial Madrid i el Dortmund reediten l’última final com una pel·lícula d’espies

Nuri Sahin, exjugador blanc, va renunciar a entrenar al Bernabéu per por de l’‘scouting’

El subcampió sembla estar immers en un ‘thriller’ perquè tant goleja a Europa com pateix amb un acabat d’ascendir

El Reial Madrid i el Dortmund reediten l’última final com una pel·lícula d’espies
2
Es llegeix en minuts

Carlo Ancelotti va dir en la prèvia del Reial Madrid - Borussia Dortmund, reedició de la final de Wembley de la Champions passada, que "el futbol havia canviat molt". Va ser una resposta a la mesura revelada en la premsa alemanya presa per part del seu homòleg Nuri Sahin, que s’ha negat a entrenar-se al Bernabéu per por dels espies, segons Bild. A Sahin li han vingut els fantasmes del seu pas intranscendent pel club blanc (va jugar una desena de partits en la 2011-2012) i en la seva primera gran experiència com a entrenador principal vol tenir-ho tot controlat.

Tot i que per ara no ho està tenint tan fàcil com hauria volgut. Sahin va ser la solució de continuïtat amb Edin Terzic, l’entrenador que va portar el Dortmund a una final més d’una dècada després i que va sortir, segons els mitjans que segueixen el club, per les seves diferències amb els pesos pesants. Concretament, i de manera especial, amb Matt Hummels, una de les grans referències de l’equip, que també se’n va anar a final de temporada. Terzic va ser un ajudant de Klopp, el mateix rol que va tenir Sahin respecte al seu predecessor.

És normal que Sahin cregui en els espies, perquè el seu equip sembla estar immers en un thriller. És capaç de fer set gols al Celtic a la Champions i patir el que no està escrit per guanyar el Sankt Pauli, acabat de pujar, a casa. Com va passar en l’última jornada de la Bundesliga, en què ocupa la setena posició, amb 13 punts, empatat amb l’Eintracht. Va haver d’acudir al rescat l’home més en forma de l’equip borusser: Serhou Guirassy, el segon màxim golejador de la temporada passada (28 gols), només al darrere de l’extraterrestre Harry Kane (36).

Mercat d’estiu

Notícies relacionades

En aquesta posició, la de davanter centre, el Dortmund hi ha sortit guanyant en aquest mercat d’estiu. Niclas Füllkrug se’n va anar al West Ham per 27 milions. L’ariet esdentegat és un bon jugador, decisiu en eliminatòries com la de l’Atlètic. Amb 31 anys, però, el seu marge de millora ha arribat tard i està a prop del límit. A Guirassy, després de sobresortir a l’Stuttgart, l’oportunitat del subcampió d’Europa li arriba amb 28 anys. Just en el moment dolç dels jugadors. El seu encara ho més, si això és possible, perquè porta una mitjana de gol per partit amb el Dortmund: set de set, cosa que estadísticament es tradueix en un cada 76 minuts.

La ràtio és escandalosa si hi sumem els cinc gols amb Guinea per a la Copa de l’Àfrica en una doble eliminatòria contra Etiòpia. Serà la gran amenaça contra un Madrid a la recerca de la perfecció defensiva, l’obsessió d’Ancelotti. Perquè, per a l’italià, "aquest equip ha marcat i marcarà sempre", però a la rereguarda el mètode requereix una reinvenció anual.